TV3 té 40 anys d'història. El públic català ha vist de tot al llarg de 4 dècades d'emissions. Hi ha moments inesborrables, cada presentador i cada etapa en té els seus. Un dels més sorprenents i inesperats té a Helena Garcia Melero com a protagonista. Bé, a ella i a la seva mare, la Rosa Maria. Fa 10 anys Melero conduïa 'Els Matins', un dels molts formats dels que se n'ha fet càrrec a la seva dilatada trajectòria. Entrevistava un professional de l'alimentació, el professor Abel Mariné. Era l'expert que responia els dubtes dels espectadors sobre quina era la millor forma de preparar diferents receptes. Informació de servei, coses que preocupen a la gran família que segueix TV3. En aquest cas, les croquetes i el mètode perfecte per aconseguir un arrebossat i textura perfectes. Ningú presagiava el que va passar en aquella secció, l'Helena la primera.

La realització donava pas a una trucada telefònica. Una senyora de Barcelona que explicava el costum i tradició familiar: "Quan fem el caldo, i per Nadal, que sobra tanta cosa, fer croquetes". Però clar, "sempre faig les croquetes tot talladet i trituradet, però quan les arrebosso, les arrebosso amb ou, farina de galeta i les congelo... En tinc 40 o 50 i vaig traient-les tal qual les necessito i les vaig fregint. Pot perjudicar al producte que es tiri l'ou i la farina de galeta, ja congelada?" Les cares de la presentadora eren un poema: aquella veu era massa familiar. Una mena de déjà vu. Melero es tapa la boca amb la mà. Alguna cosa s'estava cuinant i l'audiència no n'era conscient. 

El dia que la mare d'Helena Garcia Melero va trucar per sorpresa al seu programa

Melero resol el misteri, malgrat ja ni ella ni l'expert sabien de què parlava aquella senyora. S'havien perdut. L'Helena tenia un motiu de pes: "Jo tampoc he entès la pregunta! Perquè quan he detectat qui és.... mare!!! Ja està bé, eh?". A l'altra banda se sent: "Què passa?". La filla: "Això no, mare! Això és molt fort! És que jo de cop: 'Però si és ella, és ella!" La senyora no s'arronsa, vol que li responguin el dubte. Per això ha trucat: "Que sempre ho discutim això, Maria Helena..." La presentadora no sap on ficar-se, entre emocionada i apurada. No li havia passat mai. "Vale, mare, doncs ara penja que l'Abel et contesta. Ai Déu meu, per favor". Sensacional. La que trucava, efectivament, era la Rosa Maria, mare de la presentadora. No era un fake

melero sorpresa2
La sorpresa d'Helena Garcia Melero en sentir la seva mare / TV3
Helena Garcia Melero i la seva mare Instagram
Helena Garcia Melero i la seva mare, Rosa Maria / Instagram

Una dècada després, la Melero i la seva mare, Rosa Maria, es "troben" en un plató de TV3

10 anys després, l'equip de la Melero al 'Tot es mou' ha volgut preparar-li una nova sorpresa. I l'han agafada a contrapeu, no s'ho esperava, tot i que fa un any expressava que s'hauria de celebrar. L'Helena no oblida aquell moment tan inesperat, però la data li havia passat per alt. Per això, durant la secció amb la xef Maria Nicolau, tornen a passar una trucada. La Rosa. La filla triga uns segons a adonar-se'n. Malgrat les "queixes" de Melero, la Rosa Maria fa un "he venido a hablar de mi libro" de Paco Umbral. Vol que li responguin la pregunta d'una vegada, porta 10 anys esperant. La cuinera resol la qüestió i acaba donant-li un consell per aprofitar fins l'últim producte de la preparació de les croquetes: fer-se una truita de farina de galeta. Sostenibilitat al màxim. El vídeo és deliciós, mai millor dit.

Helena Garcia Melero trucada mare Maria Nicolau TV3
Helena Garcia Melero durant la trucada de la seva mare / TV3

Clàssics que mai no passaran de moda. Com les croquetes.