Mercè Martínez és una estupenda actriu. A 'La Riera' feia de Nora (era una de les cuineres), mentre que a 'Plats Bruts' feia de Guillermina. En ambdós casos ho feia de meravella i avui, més enllà de recordar algunes anècdotes, posem el focus en dos episodi de la seva vida, quan va treballar a 'Porca Misèria' i en la seva última obra de teatre.

merce martinez acn
merce martinez acn
Al límit de la bulímia

Ho va explicar fa un parell d'anys al programa 'El Cotxe' d'Eloi Vila, magnífic presentador. Avui, encara ressonen aquelles explosives declaracions. Les repassem:

"Vaig estar al límit de la bulímia", assegurava, fent referència al fet de que es va haver d'engreixar fins a 20 quilos per tal d'interpretar el paper de la Natàlia a 'Porca Misèria'. Creada per Joel Joan l'any 2004, 'Porca Misèria' buscava oferir una telesèrie de qualitat parlant de temes quotidians i comuns per a molta gent, i no oferir fets exagerats: morts, segrestos... Quasi tots els personatges tenien uns trenta anys, aproximadament. Entre ells estava la Natàlia, que era una traductora i intèrpret amb molts complexos per culpa del concepte grassòfob que tenen del cos els personatges que l'envolten i ella mateixa. Va iniciar una relació amb en Jordi, un advocat, a qui acabaria deixant per a en Roger. Tot això la va portar, a la realitat, a vorejar una crisi bulímica. Molt fort, per sort ara ja ho ha superat.

merce martinez al cotxe amb eloi
merce martinez al cotxe amb eloi
Un tweet explosiu i reivindicatiu

Una altra de les novetats recents al voltant de la figura de Mercè Martínez ha estat una de les seves piulades demolidores. Actualment protagonitza 'Golfus de Roma', un musical de gran format en català que val molt la pena que tracta sobre Pseudolus, un esclau irreverent que intenta aconseguir la llibertat ajudant a Eros, el fill del seu amo, a guanyar-se l'amor de Philia. Però hi ha un problema... o dos: Philia pertany a M.Lycus qui, a la vegada, l'ha venut al general Miles Gloriosus. I cap d'ells està disposat a renunciar a ella...

A tot això, Martínez s'indigna a Twitter. Carrega molt fort amb aquesta piulada i no li falta raó:

Recordem la Guillermina de 'Plats Bruts'

La Guillermina era la xicota d'en Lopes a la sisena temporada. Es van conèixer pel xat, però abans va sortir amb el David perquè el Lopes li va enviar una foto seva en lloc de la seva. Era de Manlleu i volia dedicar-se a cantar òpera, però feia audicions perquè la contractessin. Li agradava que el Lopes li digués «cucurutxo». Bufoníssima. En tenim un gran record d'ella. En el proper capítol del refresh de 'Plats Bruts' parlarem de la Lola de 'Plats Bruts'. Pinta bé.

Guillermina Plats Bruts
Guillermina Plats Bruts