Nuria Roca va presentar la primera i la segona edició de Factor X, un concurs on es buscava nous talents musicals. En aquestes primeres temporades descobrim rostres com Angy Fernández o María Villalón. Va ser el 2007 quan ambdues van fer el salt a la fama. María Villalón va enamorar els espectadors i el jurat per la dolçor de les seves actuacions. L'artista es va proclamar guanyadora de l'edició superant Angy en el duel final.

La carrera de María Villalón ha estat atapeïda d'alts i baixos, tanmateix aquests últims anys ha tornat amb força a la primera pàgina amb quatre noves cançons i treballant en 'Terra de talent', programa de Canal Sud on va exercir com a presentadora.

La carrera atapeïda d'obstacles de María Villalón

María Villalón sempre havia tingut molt clar el seu somni, dedicar-se a la música. El 2006 es va presentar al càsting d'OT sense gaire èxit. Tanmateix, un any més tard va aconseguir colar-se a Factor X. En aquest mateix programa també va participar Leire Martínez, l'actual vocalista de 'La Oreja de Van Gogh'.

Després de l'acabament del programa, María Villalón va gravar el seu primer disc, 't'espero aquí. Cada vegada tenia més seguidors i el 2009 va treure el seu segon àlbum. 'Les teulades on vam ser més que amics', amb el que va aconseguir fer-se un lloc en el panorama musical ja que els seus temes van sonar a tot Espanya.

Tanmateix, la vida de María Villalón ha estat atapeïda d'obstacles que ha superat amb èxit. En una entrevista per a El País, la cantant va confessar que durant una època va treballar en un McDonald's en la Gran Via de Madrid. Tanmateix, mai no va deixar la seva gran passió. Va aconseguir gravar un EP gràcies al suport dels seus seguidors a través d'un 'crowfunding'.

No anava a rendir-se tan fàcilment, i el 2018 va ressuscitar com un Ave Fènix. La de Ronda va ser una de les participants de la setena edició de 'La teva cara em sona'. Va ocupar la segona posició amb el 35% dels vots. Tanmateix, el concurs d'imitacions no li va ajudar per rellançar la seva carrera, poc va tardar a desaparèixer de nou de la petita pantalla.

Per això, va continuar lluitant per aconseguir el seu objectiu i va participar en un nou programa, 'La millor cançó mai cantada'. Una nova etapa en la seva vida, un repte que li ha permès tornar a la televisió. I mentre exerceix de presentadora ha pogut treure un EP amb quatre cançons noves.