Dia negre, funest, horribilis a les teles espanyoles. La justícia europea li ha passat la mà per la cara a l'estat espanyol i les seves maniobres contra l'independentisme català. Junqueras és immune i ha de sortir en llibertat, segons el màxim òrgan de la judicatura comunitària. I punt. Sí, ara començarà el contraatac, el joc brut, les amenaces i les enrabiades del tipus Spexit​, però porten cinc dit ben marcats a cada galta. Alguns han hagut d'empassar saliva des de les seves tribunes mediàtiques per no descompondre's en directe. Ana Rosa i Griso han fet pena, mentre que Ferreras es fa 'el longuis' i fa com el que sent ploure. A mi, que me registren. Ara bé, el seu programa 'Al Rojo Vivo' és massa llarg com per mantenir les formes per secula seculorum, i quan arribava a la meta (és a dir, al final del seu maratonià espai) s'ha topat amb un os. Un fèmur de dinosaure. Un devorador de crispetes i un càstig diví per a les tesis més reaccionaries i esbiaixades: Gonzalo Boye

Boye Al rojo vivo La Sexta

Boye Al rojo vivo La Sexta

Boye i Andreu Van Den Eynde són dos dels lletrats més famosos de Catalunya. Tots dos són figures públiques gràcies a la representació d'Oriol Junqueras i Raül Romeva (Eynde), i de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig (Boye). Dos professionals que no s'estan per romanços, ni bromes, ni 'mandangues'. En el cas de Boye, a més a més, la seva presència mediàtica i a les xarxes és habitual, i deixa petjada allà on hi parla. Ferreras l'ha volgut entrevistar i ha sortit escaldat. Especialment amb la resposta sobre la possible tornada del MHP Puigdemont a Perpinyà. "¿Por qué Perpinyà? ¿No se plantean venir a España?" Boye ha estat simplement genial: "Fíjese que desde las 9:53 el señor Junqueras sigue en prisión pudiendo estar en libertad, como para fiarse de que vayan a respetar la inmunidad que tiene reconocida en todo el territorio de la Unión, incluída España". L'ovació a les xarxes encara ressona. Clica a la imatge per veure el moment (2h39'21'')

Boye Ferreras La Sexta

Boye Ferreras 2 La Sexta

Boye Ferreras La Sexta

Tot fa pensar que Ferreras no es dona per assabentat, i que segueix creient que l'independentisme és curt de gambals. Espanya no és confiable. I Boye, un gran advocat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat