La notícia del dia arribava pocs minuts abans de les 10 del matí d'aquest dijous 19 de desembre: el TJUE declara que Junqueras tenia immunitat com a eurodiputat. Per tant, per mantenir-lo en presó preventiva el Suprem hauria d'haver demanat un suplicatori al Parlament Europea. La galeta a la justícia espanyola és de les que fan època. Pilar Rahola, demolidora amb el jutge Marchena, resumia amb deu paraules el que ha passat en un país de pandereta que provoca vergonya a la que surt a passejar per Europa. 

oriol junqueras congres diputats gtres

GTRES

S'esperava amb neguit aquesta notícia, com la filla de Jami Matamala, que reconeixia tenir un 'nus a la gola' abans de la decisió europea. Veurem ara què passa amb Junqueras i de retruc, amb Puigdemont. Veurem ara com amaguen el cap tots aquells ultres espanyolistes que anaven amb la paraula 'justícia' a la boca i que ara miraran de justificar penosament el que va fer el Suprem. Veurem ara com reaccionen els mitjans unionistes espanyols davant d'aquesta decisió del TJUE. Bé, ho veurem... o no. Perquè la reacció de les dues heroïnes de la televisió matinal antiindepe han passat, ja no de perfil per la notícia, sinó que si algun espectador ha pestanyejat o ha anat un moment a la cuina, s'ho ha perdut.

junqueras espejo publico

Antena 3

La cobertura de la notícia del dia ha estat tan fastigosament poc tractada que no hauria de sorprendre. Imaginin l'estona que haguessin estat a El programa de Ana Rosa o Espejo público parlant dels sediciosos i malignes indepes si el TJUE hagués girat l'esquena a Junqueras. Però ha estat al revés. La vergonya a can Griso ha estat doble, perquè minuts abans de saber-se la decisió, què han fet per compensar-ho? El ridícul. Convidar per enèsima vegada Inés Arrimadas a deixar anar la seva habitual bilis: "Junqueras está en prisión por un delito muy grave y este señor es el que va a decidir el gobierno de España. Es una vergüenza". 

"Es una vergüenza" clama Arrimadas. El que és una vergonya és el tractament d'Antena 3 un cop sabuda la sentència: connectar amb Javier Nart per analitzar-la, deixar que tragués escuma per la boca ell i la resta de tertulians, Griso posant cara de pomes agres y a otra cosa mariposa, a parlar dels crims d'Ana Orantes i Diana Quer. A can Quintanatres cuartos de lo mismo. S'han posat de perfil dedicant-hi molts pocs minuts a la qüestió, amb un Eduardo Inda i una Ana Rosa amb cara de fàstic i passant ràpidament a canviar de tema. Però els espectadors ja els hi han agafat la matrícula fa temps:

Nova mostra de la doble manera com tenen a les teles estatals de manipular: dient falsedats com sovint, o directament, silenciar les notícies que no els interessen, com avui.