Gerard Piqué i Shakira no poden ni veure's, ni a la sala del jutjat de Família que ha de ratificar el seu acord de separació. La llei no els obligava a un acte conjunt. Estaven citats a la mateixa hora, els advocats van pactar entrar a l'edifici per portes diferents, una per Gran Via i l'altre per Avinguda Carrilet, i no es van ni saludar. Una entra, signa i marxa, l'altre s'espera i rep l'OK, passa tu que ella ja ha marxat. Aquest acte final de la parella demostra un secret a veus: és mentida que Piqué plorés abraçat a la colombiana a la cuina. L'única veritat és que no se suporten. Clara Chía ha fet molt de mal. L'existència d'una tercera persona explica que la parella no hagi tallat de manera civilitzada. Parlen a través dels advocats. Una animadversió profunda que costa d'entendre que Piqué hagi cedit a perdre els nens. 

Shakira guardaespatlles EFE
Shakira guardaespatlles EFE
Gerard Piqué GTRES
Gerard Piqué GTRES

Shakira va tenir el dubtós gust de lluir com un anunci de l'empresa que la patrocina, Burberrys. El forro de la jaqueta ben a la vista en les fotos publicades a tots els països del món. Un spot mundial de la marca a totes les revistes del planeta. El look de Pantoja, ulleres fosques king size, roba negra i els quadres característics de la marca que la paga. Piqué amb el look de bad boy, camisa texana, roba folgada i gorra de beisbol, com un dels molts ni-ni que van a  declarar cada dia a la Ciutat de la Justícia per petits furts. Ni parlar-ne d'americana i corbata. Dues maneres d'enfocar la separació, la diva despitada i l'adult amb complex de Peter Pan. Signen i callen. El que signen és que Milan i Sasha marxen a Miami, lluny de la família, els amics i l'entorn on han viscut 9 i 7 anys. Shakira se'ls ha fet seus, especialment al gran. Les fotos fent surf a Cantàbria són un clar exemple. Piqué no té aquest àlbum de felicitat familiar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHAKIRA (@portalshakira)

La cara de Milan és d'eufòria total. Lluny de Barcelona, on l'assetgen els paparazzi i els companys d'escola que li parlen de Clara Chía, la nòvia del seu pare més jove que la mestra de la classe. Milan sempre ha estat més unit a la mare, se li assembla físicament i nota més el que passaamb els seus pares , a casa i a Barcelona. Sasha, el petit, clavat a Piqué, sempre unit al seu pare, accepta fer el que fa el germà gran, marxar a Miami. Piqué no té cap foto així recent amb els nens. No els treu a fer activitats amb la premsa atenta. Està fent descompressió perquè ve una etapa dura, viure sense els seus fills. Hi haurà un vol transoceànic entre pare i fills. Un drama. Piqué ja va cridar als quatre vents "Estimar és deixar marxar". Els nens són molt feliços amb la mare i ell té parella amb qui compensar el mal tràngol de la soledat familiar. Unes fotos que expliquen que Piqué hagi signat que els nens marxin. Ho fa per ells. I és l'últim acte d'amor cap a la persona que més ha estimat: Shakira.