Aquest divendres 2 de juny és una data important per a la família Piqué Mebarak. És dia de canvi del torn de custòdia d'en Milan i Sasha, Shakira els ha de lliurar al seu pare Gerard Piqué. Els nens de 10 i 8 anys començaran el període de vacances, cosa que afavoreix l'exfutbolista. El règim acordat assigna en aquest supòsit un 70% del temps per a ell i el 30 restant per a la mare, mentre que en circumstàncies normals la relació és diametralment diferent. L'intercanvi s'havia de realitzar al llarg de la jornada a Miami, la nova ciutat de residència de la cantant i la canalla, però hi ha sorpresa. Un canvi de plans que et deixa de pasta de moniato. Si més no als espectadors enganxats al serial de l'exparella, que en som molts.

Hores abans de l'arribada del seu ex a la ciutat de Florida, Shakira ha fotut el camp. La mansió ha quedat buida perquè ha agafat el seu jet privat i ja és a Barranquilla, Colòmbia. La seva ciutat natal i on viuen els seus pares William i Nidia, sí. El primer, com és ben sabut, passa per una etapa de màxima fragilitat per raons de salut. La caiguda que va patir a Barcelona l'ha deixat molt malmès, i recuperar-se als 91 anys no és gens senzill.  L'artista no els perd de vista ni un segon i ha volgut visitar-los amb els néts tot just abans que desapareguin durant unes setmanes. Està molt bé. Tant de bo es comportés de la mateixa manera amb els avis paterns, als que detesta i ha fet pagar els plats trencats de la ruptura a través de les criatures, com va explicar fa mesos Lecturas.

Shakira en Colombia Twitter
Shakira aterrant ahir a Colòmbia / Twitter

Piqué ha de recollir els nens a Colòmbia i no a Miami, com estava previst

La nova situació obliga a Piqué a ficar-se a la gola del llop per poder exercir de pare i gaudir del seu dret a passar temps amb els fills, als que adora. Colòmbia i més concretament Barranquilla han estat epicentres previsibles de la croada antiPiqué. Territori comanxe. En Gerard n'és conscient, de fet ho va verbalitzar durant un directe de la Kings League, "si voy se arma un cristo". Els seguidors de la seva ex li van donar la rèplica: "No se atreve a entrar", "quizá entrar sí, pero salir...", "viene a Barranquilla y lo linchan". L'exfutbolista culer, que ha estat aquests dies de tornada al Camp Nou als comiats de Sergio Busquets i Jordi Alba, no té por. Va camí de Bogotá i, qui sap, potser s'ha de desplaçar fins a la localitat costanera per trobar-se amb Tonino, agafar de la mà Milan i Sasha i canviar de destinació. Es parla de dues opcions: o tornar a Barcelona o fer vacances en algun país de l'entorn. Tot és obert.

Gerard Pîqué Milan Sasha Camp Nou GTRES
Gerard Piqué, Milan i Sasha / GTRES

La visita d'en Gerard al Consolat colombià a Barcelona cobra sentit

En Gerard ja estava informat de les intencions de Shakira, i ho sabem per la visita que, aquesta setmana, va fer al Consolat de Colòmbia a Barcelona. En aquell moment es desconeixien els motius, la hipòtesi d'unes vacances al país en companyia de Clara Chía es posava sobre la taula. Una opció que ha quedat descartada: havia de sol·licitar el permís de les autoritats colombianes per marxar del territori nacional amb Milan i Sasha, requisit indispensable a la legislació local. Tot cobra sentit. El que no sabem és si li fa gràcia o no haver d'anar fins a Colòmbia, on respirarà hostilitat manifesta. 

Piqué i Clara a Pau claris, Twitter
Piqué i Clara Chía a prop del Consolat de Colòmbia a Barcelona / Twitter

Shakira i els seus peatges. La guerra freda ha tornat.