Cafè d'idees és l'aposta de TVE en català per fer una cadena alternativa a TV3. Una bona notícia, la pluralitat, que necessita talent i temps. El debut de Gemma Nierga cada dia de 8 a 10 del matí s'ha estavellat d'audiència: dues hores de TV que van tenir una trista xifra de només mil espectadors a tota Catalunya. Rondant el 0,1% de share.

audiencia

audiències, font: Kantar Media

gn tve

Nierga a TVE

Per entendre com es mesura un èxit a La 2, Jordi Hurtado va fer al migdia cent mil espectadors a Catalunya amb Saber y ganar. Nierga té molt de marge. El primer dia s'ha fotut una nata. Solució? Portar pel segon dia a Carlos Carrizosa:

cafe d'idees tve

Carlos Carrizosa amb Gemma Nierga, TVE

És ben sabut que Carrizosa és verí per l'audiència. L'entrevista institucional que li va fer al prime time de TV3 Vicent Sanchis el passat juliol va fer un penós 4,5%, una quarta part del que acostuma a fer a aquella hora la cadena. No sembla que el líder de Cs sigui la taula de salvació de Nierga. TVE opta per un programa que ja hem vist fa 20 anys. Recorda el Bon dia Catalunya de Joan Oliver dels anys 90 a TV3. La secció de lectura de diaris de paper de Gemma Nierga sembla treta del túnel del temps. Els digitals no agraden a Nierga?

diaris de paper tve

Secció de diaris de paper, TVE

decorat nierga tve

Una cafetera i dues ampolles de llet, TVE

El decorat d'un bar recorda el costumisme impostat de Planta baixa a TV3: la cafetera i els taburets que no faltin. I dues ampolles de llet semidesnatada que caducaran. TVE Catalunya intenta no semblar caducada i aportar personalitat amb programes de dues patums catalanes: Xavier Sardà els dijous i Gemma Nierga. Bon intent però TV3 els porta 37 anys d'avantatge. Necessiten millorar. El primer dia Nierga va rondar el 0% de share.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat