Com si fos ahir és un culebrot però només per l'hora en què s'emet: no té els ingredients clàssics del culebrot ni les trames inversemblants i passades de voltes que necessita per enganxar. Fa nostàlgia recordar Nissaga de poder i pensar com seria feta amb els mitjans d'ara. La factura a tots els nivells de Com si fos ahir és brillant, però no enganxa. El capítol final va fer un correcte 15,1% d'audiència amb un casament sense adulteri, escàndol o mort a la piscina. Semblava el capítol final de la sèrie Infidels del 2009. A TV3 han decidit reinventar un invent de TV3: els culebrots diaris. El primer emès a l'Estat va ser en català i es deia Poble Nou. Set culebrots després tornem allà mateix: Marc Cartes i poca trama truculenta. 

boda csfa tv3

TV3

TV3 no va renunciar a fer la clàssica gala final de culebrot, malgrat les retallades. Amb la injecció de 20 milions extres del govern Torra han pogut estirar més el braç i ha donat perquè Espartac Peran dirigeixi una gala àgil i ben conduïda per Eloi Vila, el nou noi per a tot de TV3. La sorpresa va arribar quan estava anunciada la gala al Palau de la Música, com anys anteriors es va fer al Teatre Nacional, i va resultar que el pressupost no donava per obrir l'escenari sinó només el bar. Més que gala va ser una galeta. Si més no el càtering era a tocar. Els actors se servien les copes mentre es feien les entrevistes.

gala csfa tv3

TV3

TV3 va liderar tot el prime time amb la Gala (13,1%), el capítol (15,1%) i el Making off (15,6%). La Gala, amb moltes persones tapant el plano, el regidor donant ordres en antena i càmeres i cables a la vista (volgudament o no) posa punt final als programes en directe durant tot l'estiu i només viurem dels Telenotícies. Pitjor està la competència: 8tv ha tancat la barraca fa dies i Toñi Moreno va caure a un ínfim 4,7% en el seu últim programa abans de les vacances a Telecinco. Els continguts fan enyorar María Teresa Campos.

Agost de refregits, comiats, gravats, reposicions i l'actor Jordi Sánchez a TV3 amb una altra sèrie ja emesa (L'un per l'altre). Gairebé millor que reemetin Plats bruts. O millor encara: que torni Nissaga.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat