El 2024 és sens dubte un any ple de celebracions per la Casa Reial, sobretot pels reis d'Espanya. Els protagonistes dels Borbons, complien màgicament vint anys de casats amb unes fotografies familiars on podíem veure que el seu amor penjava d'un fil. L'aparició de Jaime del Burgo havia destapat tots els draps bruts d'un matrimoni postís, a les imatges ho podíem veure reflectit. Però a part de complir-se dues dècades del seu flamant compromís, aquest any es compleixen deu anys que tots dos estan al comandament de la família reial espanyola, és a dir, que Felip va convertir-se finalment en rei després de l'abdicació de Joan Carles. 

La Zarzuela havia de celebrar com fos, els deu anys d'aquell 19 de juny, quan, el rei emèrit va decidir renunciar de forma voluntària el seu títol, el seu poder i els seus drets per donar-li pas al seu fill. Ha plogut bastant des d'aquell dia del 2014, i ara, amb motiu de celebració, han volgut difondre unes imatges en homenatge a la 'feina' del Felip durant tots aquests anys. El seu esforç, dedicació i voluntat ha estat tan immensa que ho han plasmat en set simples imatges, des del seu despatx i una dedicatòria fulminant al seu matrimoni. 

Felip assegut al despatx   EFE
Felip assegut al seu despatx, entre tota la paperassa EFE/Casa de S. M. el Rey
Felip 10 aniversari   EFE
Felip, mirant al no-res, pensant amb tot EFE/Casa de S. M. el Rey
Felip mirant la jardi fotos 10 aniversari   EFE
Felip un altre cop mirant al jardí de Zarzuela amb la 'feina' a les mans EFE/Casa de S. M. el Rey

La Casa Reial ha volgut ensenyar a la ciutadania la suposada feina que hi ha darrere de la rutina de Felip. Les imatges parlen per si soles. El rei remenant paperassa al seu despatx, amb una taula plena de fulls enquadernats que omplen l'espai d'on deu fer les seves consultes. A la fotografia veiem com s'està llegint uns documents les quals estan assenyalats amb post-its que podrien ser perfectament els apunts de classe de la infanta Sofia a Gal·les. No apunta, només revisa i supervisa. Però sembla que tampoc els presta massa atenció, ja que posa amb la mirada perduda mirant al paisatge de la Zarzuela, i no sol un cop, dues vegades.

Felip al despatx / EFE
Felip a la taula del despatx de nou EFE/Casa de S. M. el Rey 
Felip amb el mòbil   EFE
Felip assegut a una nova taula el despatx xafardejant el mòbil EFE/Casa de S. M. el Rey
felip despatx 10 aniversari   efe
Felip remenant entre les lectures que guarda al despatx  EFE/Casa de S. M. el Rey

A part de la gran taula inicial per remenar la paperassa, just al cantó i en blanc i negre, hem pogut veure que té un altre racó dedicat a la lectura. Just a la vidriera guarda tota mena de llibres, entre els quals es poden llegir el títol de diversos llibres, tots de temes i tòpics històrics i culturals "La gran ilusión. Diario secreto del Brexit" de Michel Barnier, no hi podia faltar un homenatge al seu país amb "España en su laberinto" de l'exministre Maragallo i, per últim també hi destaquem el títol "Imagen Perfecta" de Kiku Adatto, un llibre que tracta diversos temes rellevants actualment: des de la imatge de la cultura moderna, passant per grans icones del cinema, fins al poder dels mitjans comunicatius i del naixement i l'explosió de les xarxes socials, un llibre on l'autora denuncia els límits entre la realitat i el frau. Una reflexió interessant que el rei es llegeixi després d'uns mesos en què el seu matrimoni ha quedat totalment exposat per la 'imatge perfecta' de la infidelitat: Letícia, embarassada, lluint la famosa pashmina i enviant-li una dedicatòria d'amor a Del Burgo.

Felip Letícia somriu funeral GTRES
Letícia, somrient a Felip per un dia / GTRES
Leticia pashmina / Twitter
Letícia i la pashmina, la imatge més escandalosa / Twitter

La Casa Reial ha decidit celebrar aquest desè aniversari al tron de Felip i Letícia amb un primer homenatge clau. La figura d'ell, Felip, sol, al seu despatx, amb la seva 'feina' i compartint un missatge clau del seu oci: la lectura. Un títol del llibre que fulminaria directament la imatge més escandalosa de la història de la corona espanyola. El rei sol al despatx, i Letícia lluint la pashmina Del Burgo, la "Imagen Perfecta"

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!