L'advocat estrella del judici al procés és Francesc Xavier Melero. El defensor de l'exconseller Quim Forn és un dels millors juristes del país. Ha defensat Artur Mas en el judici del 9-N al TSJC i ha tornat a defensar el segon referèndum, el de l'1-O, al TS. L'endemà del seu escrit de conclusions finals ha estat entrevistat per un mitjà del Grup Planeta, Onda Cero, i ha contestat la pregunta més esperada dels 4 mesos de judici: És vostè independentista? Melero: "Mire yo no sintonizo ni ideológica ni políticamente con la inmensa mayoría de mis clientes. Dudo que los oftalmólogos pregunten a sus clientes cuál es su ideología al intervenirlos. Efectivamente, mis simpatías políticas no se identifican con el independentismo. Es pot escoltar al minut 5:30:

melero ACN

ACN

Els tertulians d'Onda Cero no se'n sabien avenir, un no indepe donant suport a indepes. Insisteixen sobre si creu que Catalunya té dret a decidir. MeleroEl derecho de autodeterminación existe para los territorios coloniales, pero no para Cataluña”. Melero ha fulminat fil per randa un inventat delicte de rebel·lió. Això no impedeix que afirmi "Ha sido un juicio ejemplar y se ha celebrado con plenas garantías”. Carlos Alsina intenta portar l'aigua al molí unionista: això vol dir que no recorrerà al Tribunal Europeu? Melero ho nega: “Si tengo que recurrir al Tribunal de Estrasburgo porque veo la mínima fisura que pueda beneficiar a mi cliente, lo haré”.

francesc xavier melero advocat GTRES

GTRES

Un advocat impecable que ha estat mestre de futurs juristes a la Universitat Pompeu Fabra, una eminència del Dret Penal. Melero va estar al voltant del naixement del partit de Ciutadans fa uns anys. No milita en cap partit. Com els passa a molts indepes, és l'advocat que algú voldria si cometés un crim.  I si no en cometem cap però el sistema ens persegueix per delictes inventats, també.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat