Durant gairebé dues hores, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha exposat el seu al·legat final en la defensa i qüestionant tota la investigació i també les tesis de les acusacions: "Acusació antitètica entre la Fiscalia i l'advocacia de l'estat", "es persegueix una ideologia", "Volem un món feliç en el que ningú protesta?", "s'està confonent la desobediència amb la rebel·lió"... Paraules dures i rotundes de l'advocat, precisament, contra les paraules emprades en aquest judici al procés: "El cop d'estat normatiu es trasllada a la rebel·lió i ho demostra la utilització del vocabulari que confirma la impossibilitat de basar en proves la rebel·lió i per això es canvien les paraules".

Van den Eynde més contundent que mai, "Estem amb la mà estesa per resoldre el conflicte. Esperem una sentència que resolgui conflictes", ha conclòs la seva intervenció en aquest judici de manera incontestable, confirmant el que s'ha anat veient durant tot el temps que aquest ha durat, i tirant, quan calia, d'ironia i sarcasme, com quan ha dit la frase: "Cuando digo pantallazo, se muere un informático". Unes paraules que han agradat especialment l'alpinista lleidatana Araceli Segarra. Independentista declarada, no li fa por res ni ningú. Ni les alçades, ni els fiscals, ni els jutges. Si de cas, por no, però sí ràbia, és el que té quan la gent no es mulla prou. Per exemple, dels presos: "Menos postureo y más implicación por parte de deportistas, actores, pensadores y personajes con voz y criterio. Que son 9 los presos politicos en la cárcel".

araceli segarra

@aracelisegarra

"No me importa perder seguidores, por publicar esto. Quien no pueda entender este derecho prefiero que abandone este muro"Segarra no es casa amb ningú. Si a algú no li agrada el que diu, no li preocupa. L'escaladora potser perd seguidors per posicionar-se tant. Qui, en canvi, no perdrà el seu suport etern és, precisament, Van den Eynde. Després de les paraules d'aquest dimarts, l'advocat ha rebut l'elogi majúscul de Segarra: "Van den Eynde, brillant en la defensa de Junqueras i Romeva. No se li escapa rés. I encara amb humor després de tant temps. Si mai mato algú, me lo pido".

No ha estat l'única en declarar el seu agraïment a l'advocat. La cua d'admiradors de Van den Eynde, després d'aquest dimarts, és més llarga que la que es va veure al cim de l'Everest:

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat