El crític televisiu Ferran Monegal analitzava la darrera entrega del programa d'Alberto Chicote, el ¿Te lo vas a comer?, on el xef analitzava la qualitat dels menjars que s'ofereixen a l'Exèrcit espanyol. Un tema delicat d'exposar amb solvència i versemblança, com explicaven testimonis de les forces armades, per por a les represàlies : "No podemos decir nada. Se considera una traición a España". Penseu que estem parlant de que consumeixen, suposadament, "tortilla de patatas con moho de varios días, comida agusanada y fruta podrida".

Alberto Chicote Mili @albertochicote

@albertochicote

La frase, tot i no descobrir-nos res de nou, explica per sí mateixa els dubtes que podien sorgir entre els espectadors de La Sexta a l'hora de valorar amb objectivitat el capítol, en especial aquelles parts que deixen el pavelló culinari de la tropa pels núvols. Però Monegal sí que va fer una descoberta que havia passat desapercebuda, en relacionar els descendents del dictador Franco amb els proveïdors de càtering de les forces armades. Concretament, amb una: Dulcinea Nutrición, la responsable del fastigós episodi d'una caserna de Cadis on van servir una "fideuá (???) con gusanos".

Gusanos fideuá Chicote @cope.es

Cope.es

Chicote Te lo vas a comer La Sexta

La Sexta

Monegal explica que Chicote va ser rebut a "cara de perro" a la seu de l'empresa, sense obtenir respostes convincents que expliquessin la presència dels cucs al menú dels soldats. És llavors quan el crític llisca la relació entre els besnéts de Franco i aquesta empresa:  "Me he tomado la molestia de buscar quién está detrás de Dulcinea y veo que el apellido Ardid Martínez Bordiú figura detentando el cargo de presidente. ¡Ah! Parece que Franco, en materia gastronómica, también lo dejó todo atado y bien atado" per la via familiar. Com diria Javier Cárdenas: "¿Casualidaaaad?"

Pots llegir l'article clicant la imatge:

article Monegal El Periodico​​El Periodico.com

Menjar fastigosos, contractes "a dedo" i la família Franco que segueix gaudint de prebendes i "mamandurrias". Un menú que indigesta l'estómac més robust.