Rectificació del programa FAQS de TV3. En el primer programa de 2021 van passar moltes coses al programa de debat i entreteniment que presenta Cristina Puig. Però la més inexplicable és que algú pensés i publiqués un rètol intolerable. Cap dels filtres del programa, dels redactors al director, no va saber veure la inconveniència de posar-li a un cantant negre el kyron "Entre Simba i Lo Cartanyà".

kelly isaiah FAQS TV3

Entre Simba i lo Cartanyà, passa a la història dels kyrons, TV3

En Kelly Isaiah és nigeriano-lleidatà. Els indignats a twitter van deixar pas a una carta enèrgica de protesta de l'alcalde de Lleida a la CCMA. Ràpidament la direcció del programa, que enguany exerceix Pere Mas, va fer pública una disculpa. 

cristina puig FAQS TV3

Cris Puig, TV3

La disculpa va ser doble: dissabte surt el rètol, dilluns hi ha una disculpa privada a l'artista Kelly Isaiah i dimarts, hores després de la carta pública de Miquel Pueyo, d'ERC, el comunicat: "Va ser una equivocació. Al FAQS no hi ha cap ànim de menysteniment a convidats, col·lectius o territoris". El Terrat i Mediapro, productors, entenen que s'ha ofès una persona en concret, una ètnia i els lleidatans. Tatxo Benet, amo de Mediapro, és de Lleida. Bona i ràpida disculpa. Sense carregar les tintes. A twitter hi ha divisió d'opinions:

L'últim tuit és del grup musical Koers, elegant i agraït per haver estat convidat a la TV nacional de Catalunya. Difonen el fragment on hi ha el desafortunadíssim kyron al seu instagram:

Aquesta setmana el guió del programa, que elaboren sis redactors, passarà més revisions que mai. Un accident que, segur, no tornarà a passar.