L'últim Preguntes freqüents de dissabte 9 de gener porta cua. El primer programa de 2021 sembla gafat.  El dia que un membre d'El Terrat, Oriol Grau, critica que FAQS convidi la ultradreta de Vox. Just després de convidar Anna Grau, que els felicita per convidar-la "Sou valents de convidar-me, quins ous, molt bé, nanos". Quan semblava tot calmat torna la polèmica. El programa, que sempre dona suport a la música en directe, va emetre l'actuació del grup Koers, que interpretarà la cançó “Som”. El cantant és lleidatà, canta en català i es diu Kelly Isaiah:

kelly isaiah FAQS TV3

Kelly Isaiah al FAQS i el rètol polèmic, TV3

El programa d'entreteniment es caracteritza per les samarretes temàtiques de la presentadora o els rètols simpàtics sota el nom dels convidats. Un toc d'humor, ironia o mala llet al kyron del convidat de torn. Amb el cantant d'origen africà van tenir la pensada de posar "Entre Simba i lo Cartanyà". El nom del lleó africà del film de Disney i el personatge del meteoròleg lleidatà de la sèrie de TV3 i El Terrat. La broma, o el tòpic, no ha agradat a l'alcalde de Lleida Miquel Pueyo, que ha enviat una carta duríssima contra el programa:

Alcalde de Lleida Miquel Pueyo ACN

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ACN

L'alcalde escriu: "Em sembla inacceptable, el Kelly pel seu color de pell no és cap Simba ni els lleidatans un tòpic com Lo Cartanyà" i adreça una carta a Núria Llorach, responsable de la CCMA, demanant una disculpa pública: "Lamento profundament el desconeixement del perfil de l'artista per part de FAQS. Em sembla profundament vergonyós el càiron "entre Simba i lo Cartanyà". No és una broma sinó una actitud racista inacceptable i de molt mal gust. Sumat a la versió carrinclona i tòpica de Lo Cartanya. Una burla als meus conciutadans".

El programa de Mediapro i el Terrat està de pega. I qui està de pega, ensopega. Un programa setmanal ha d'estar pensat al mil·límetre i no caure en aquests errors. Hi haurà disculpa segur.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat