L'actuació de l'Alfred i l'Amaia a Eurovisió no ha estat cap triomf, més aviat tot el contrari. Espanya va confiar cegament en aquesta tendra parella per intentar refer-se del ridícul de l'any passat amb el gall de Manel Navarro. Però res de res... Ni el romanticisme de Tu canción ha aconseguit que Europa vegi el país com un digne rival en el concurs, relegant-los a la 23ena posició de 26. Quarts per la cua i amb només 61 punts, passant molt desapercebuts. 

Quan va sortir a la llum que serien ells els representants al festival, algunes cases d'apostes van col·locar-los en un lloc destacat del rànquing. Però aviat van començar els problemes i van anar perdent posicions. L'Alfred ha estat en tot moment el principal culpable, protagonitzant diverses polèmiques que van fer que els ànims anessin escalfant-se. Molts no van perdonar que es revelés el seu passat independentista, engegant-se fins i tot una campanya demanant signatures per fer-los fora del certamen. Una mala maror que va anar encara a més en regalar-li un llibre a la navarresa anomenat España de mierda.

 

Sant Jordi x @amaia_ot2017.

A post shared by ALFRED (@alfred_ot2017) on

Durant l'actuació a la final van aparèixer moltes veus assegurant que l'Amaia ho havia fet infinitament millor que la seva parella. Ell, molt més nerviós i amb un timbre de veu estrany, no va estar al mateix nivell. La posada en escena tampoc no era la més espectacular de les finalistes, precisament, sumant-se un nou argument per fer que no triomfessin ni acabessin en un lloc destacat.

Veure com els països anaven votant i Espanya semblava oblidada va entusiasmar els seus detractors. Fins al punt que molts mitjans de comunicació van fer-se'n ressò i van escriure uns titulars que evidenciaven que se n'alegraven del seu fracàs. Mentre que alguns diaris van ser bastant neutrals, d'altres no van dubtar en deixar clar que opinaven així. Aquest és el cas d'Okdiario, el més sagnant de tots. Només el titular de la crònica ja ho diu tot: "Unos cantantes de mierda. Amaia y Alfred quedan los 23º en Eurovisión". 

Però no es queden aquí ni molt menys. Durant tot l'article van fent sang de la derrota: "Amaia y Alfred son unos cantantes de mierda, según Eurovisión y las puntuaciones que han recibido los representantes españoles que terminaron en la 23ª posición. El tema 'Tu canción' no ha gustado nada en Europa y, un año más, los españoles se marchan del festival con el sabor amargo de no acertar con los representantes ni con el tema (...) Pese a que la campaña (en contra de su candidatura) no ha fructificado, lo cierto es que la respuesta del propio certamen –en el que votan todos los países participantes– ha sido unánime: Amaia y Alfred tuvieron una actuación de mierda". El mitjà té una secció dedicada a la televisió i als famosos en la qual també van aprofitar per criticar-los: "El batacazo de Amaia y Alfred en Eurovisión".

Doncs bé, tampoc Libertad Digital va voler perdre l'oportunitat de deixar-los verds: "Amaia y Alfred fracasan sin necesidad de boicot". Anant més enllà dins de l'article: "El menú del famoso 'España de mierda' seguido del postre "papá no me deja ir de amarillo". Al final quedó una verdad ineludible: la sentimental pero pegadiza 'Tu canción' carecía de escenografía y no es un tema pensado para ganar una fiesta". 

Unes dures paraules que de ben segur han fet molt de mal a la parella. Ells mateixos han confessat a la primera entrevista després del resultat que no estan massa contents amb la posició que han obtingut, però que seguiran endavant amb les seves respectives carreres musicals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat