Quan tot semblava indicar que el nou format d'Operación Triunfo i la confiança que RTVE havia transmès a Gestmusic per a Eurovisió seria un punt determinant per quedar en una posició més digna que en les edicions passades, sembla que el resultat ha jugat una mala passada i els dos joves s'han quedat a la posició 23 amb 61 punts.

Un cop acabat el show, la parella va poder fer una valoració davant la premsa. Una de les primeres respostes d'Amaia va ser: "El resultat és una merda, però no passa res... la veritat és que ja teníem molt assumit que quedaríem malament". Mentrestant l'Alfred afegia que "la posició que finalment ocuparien al resultat final els era totalment indiferent".

fracas espanya

Sobre la proposta d'Israel, la que finalment es va emportar el triomf, ells dos opinen que els va semblar una bona decisió. Alfred va respondre contundentment: "Felicitats, Israel", amb ironia. Després afirmava que no era un dels temes que més li agradaven.

Però en aquesta gran final no només ha brillat la jove Netta sinó que altres països han fet un bon paper. Ells afirmaven contundentment que no s'havien fixat en les altres actuacions. Amaia destacava per sobre de tot, l'actuació de la britànica Surie, que tot i l'ensurt de l'espontani, va seguir endavant, i és més, ho va fer encara amb més força. Alfred afegia que ella no ha volgut repetir el tema per no donar-li el gust a l'espontani.

Tot i que altres antics companys de l'acadèmia també es trobaven a Lisboa, com és el cas d'Ana Guerra i Aitana, els artistes han confessat que havien rebut mostres de suport d'altres músics de renom com Manel Navarro, Soraya, Antonio Orozco i fins i tot d'Alejandro Sanz. Però no només ho han fet els citats, sinó que altres personatges com Manu Guix o Noemí Galera també han viatjat fins a Lisboa per donar-los suport. De fet, ells dos els han acompanyat en tot moment a la Green Room.

Com ha demostrat davant la premsa, Alfred té ganes de posar punt final a aquesta aventura d'Eurovisió i centrar-se plenament al seu nou disc, així com preparar la gira en solitari. Pel que fa a Amaia destaca que comença ja a treballar en el seu nou disc.

Ella mateixa també afirmava que venir a cantar a Eurovisió significa conèixer noves cultures, noves músiques i que és una experiència inoblidable. Alfred afegia la frase de: "Que s'ho prengui amb calma".

amaia i alfred  EFE

EFE

Per un artista, trepitjar l'escenari del concurs ja és tot un premi, i així es mostren en tot moment, somrient i feliços. Possiblement per la nova aventura en solitari que els espera. Però Eurovisió els deixarà empremta, ja que segons la navarresa: "Això és bastant postureo", tot exceptuant que es presta més atenció a elements aliens a la mateixa música. Ella mateixa va dir contundentment que no tornaria a cantar al festival. Per ella aquest pas només es viu una vegada a la vida i s'ha d'exprimir al màxim.

Encara no es coneixen detalls del que serà el seu nou disc, però els hem preguntat si Tu canción formarà part d'aquest. Ells han contestat exceptuant que el treball serà íntegre i per a cadascú, amb un estil molt definit.

Si ho recordeu, Alfred era un amant incondicional del portuguès Salvador Sobral (de fet, va fer una actuació del tema guanyador el 2017 al programa) i durant els darrers dies ha tingut l'honor de conèixer-lo d'una vegada. Ell es queda amb moltes ganes de col·laborar amb el portuguès en altres projectes musicals.

 

Jazzta.

A post shared by ALFRED (@alfred_ot2017) on

Per acabar, després de contestar als periodistes, ha intervingut la cap de la delegació espanyola, Anna Maria Bordas, on ha posat èmfasi en la bona actuació i de l'orgull que significa que té RTVE que els hagin representat.