El gran triomfador de la nit eurovisiva ha estat, sens dubte, l'espontani que ha irromput en l'actuació del regne Unit i que ha generat un autèntic daltabaix a Twitter sobre si ha dit les paraules 'Puigdemont freedom' o no.

espontani eurovisio

TVE

Perquè el pas d'Alfred i Amaia ha estat un fracàs absolut. Amb una de les pitjors classificacions de la història, la 23ena posició, amb només 61 punts. Tu canción potser és seva, però no d'Europa, que l'ha escoltat com qui sent ploure.

Ni han convençut, ni han seduït ni a jurat ni a espectadors. Només als seus companys d'Operación Triunfo', i para de contar. Potser per això posaven aquesta cara la parelleta...

L'únic país que li ha donat a Alfred i Amaia una puntuació digna ha estat Rumania, un país amb força comunitat vivint a diferents ciutats espanyoles, que li ha donat deu punts:

La resta de països, o directament li han donat els zero points o les engrunes: un punt Irlanda, Bèlgica i el Regne Unit, dos Noruega o sis Dinamarca. Cap país li ha donat els 12 punts. Això pel que fa als jurats. Perquè el més vergonyós ha estat quan han donat pas al televot, als vots emesos pels espectadors europeus. En aquesta votació, Espanya ha estat el tercer país menys votat, només per damunt d'Austràlia, que ni són europeus, i Portugal, que ja va guanyar l'any passat amb salvador Sobral i era lògic que la gent no volgués que repetís. La xarxa també ha emès el seu veredicte i s'hi ha acarnissat:

Espanya, a Europa, no ven. Com a mínim, cantant. Qui s'ha endut el triomf final ha estat Netta, la cantant d'Israel, que abans de guanyar ha protagonitzat la patacada més espectacular de la nit:

La victòria, però, haurà pagat la pena. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat