L'agenda dels pròxims representants espanyols a Eurovisió és totalment frenètica. Si dissabte començava amb una excursió a Sintra, a pocs quilòmetres de Lisboa, el diumenge han pogut assajar a l'Altice Arena, seu del festival, per segona vegada.

Amaia i Alfred a Sintra  TVE

Han estat 40 minuts d'assaig intensos per millorar, pas per pas, la interpretació del seu tema dalt de l'escenari. Una posada en escena senzilla, amb una impecable actitud i complicitat entre els dos joves. Queden encara molts matisos per polir, sobretot els d'il·luminació o realització on es remarqui encara més les diferents parts de Tu Canción.

Tot i que Alfred Amaia estan satisfets pel treball fet fins ara, la delegació espanyola demana a la realització del festival, més enquadrament de càmeres i una il·luminació més efectista, on es mostrin encara més els sentiments dels dos joves. El que sí que és cert és que en cap dels assajos hi ha hagut petó d'enamorats, però sí que de mica en mica, van desfent-se de la por a les càmeres per treure les seves dosis d'afecte en una cançó tan tendre com la que interpreten.

El vestuari utilitzat avui ha estat completament diferent del del primer assaig. Amaia lluïa un vestit fosc, mentre que Alfred ho feia amb uniforme de color blau. Colors amb els quals s'ha millorat tenint en compte que la posada en escena és relativament fosca en il·luminació. El que no sabem encara del cert és si aquests seran els colors que vestiran per a la gran final.

Posteriorment a l'assaig han desfilat pel Pavelló de Portugal, seu del centre de premsa, on han respost totes les preguntes i dubtes dels periodistes acreditats. A l'Alfred i a l'Amaia se'ls veu tranquils, satisfets i molt orgullosos d'estar a Eurovisió. El català afirmava que amb l'assaig d'avui s'havia emocionat a flor de pell i que es mor de ganes que arribi ja el dissabte per poder fer la seva actuació a la gran final.

Per altra banda, la navarresa ha ofert una demostració de copla interpretant el tema No te puedo encontrar de Sílvia Pérez-Cruz.

Durant la mateixa roda de premsa s'ha anunciat, per mitjà d'un sorteig amb paperetes, que ells actuaran a la primera part de la graella de la final.

Ara bé, el tret de sortida oficial del d'Eurovisió 2018 ha arribat aquesta mateixa tarda amb la celebració de la ja tradicional Blue Carpet, que en aquest cas s'ha celebrat al Museu d'Art, Arquitectura i Tecnologia (MAAT) de la capital portuguesa.

Allà les 43 delegacions participants han desfilat enmig d'una munió de fans i seguidors portuguesos regalant somriures d'agraïment i molt d'afecte entre el públic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
forma de cor alfred amaia tve
Eurovisió Alfred i Amaia no acaben d'enamorar Europa Josep Maria Sebastià (enviat especial a Lisboa)