La cuina ha trobat el seu lloc en televisió, i ha impulsat a cuiners i restaurants a tota Espanya. Karlos Arguiñano va ser un dels xefs pioners en obrir-se camí a la petita pantalla, tanmateix, el 2013 va aterrar amb èxit el primer talent xou de cuina, 'MasterChef', liderat per un jove Jordi Cruz, un veterà Pepe Rodríguez i una experta en càtering, Samantha Vallejo-Nágera.
Amb l'èxit de 'MasterChef' a TVE, Atresmedia també va provar sort amb programes de cuina de la mà d'Alberto Chicote. 'Top Xef' o 'Malson a la cuina' són els més reconeguts. D'altra banda, fins i tot l'autonòmica catalana té el seu concurs culinari capitanejat per Marc Ribas, l'espai de més èxit de TV3.
Sergi Arola ha aconseguit l'èxit a Xile
Però no tots els cuiners corren la mateixa sort. Va triomfar i va fracassar gairebé alhora. Es tracta de Sergi Arola qui va arribar a reunir dues estrelles Michelin. El 2017 va decidir travessar el bassal i provar sort a Xile. Poc va tardar a aparèixer en diferents espais culinaris, com 'MasterChef Xile'. També va presentar El deixeble del xef i Parrilleros Space: Els focs s'encenen.
Per primera vegada, es parlava del català pel seu èxit en cuines i a la petita pantalla, i no per les seves polèmiques, com succeïa a Espanya. Allà el seu nom era sinònim d'èxit, i aquí segueix sent de deute. Uns problemes econòmics que van començar el 2013 i que encara no ha solucionat, ja que tal com va revelar Hisenda en la seva última llista de grans deutors, Sergi Arola deu més de 985.000 euros a l'herald públic.
Amb els guanys de les seves feines a Xile, Sergi Arola està fent front al deute amb Hisenda a Espanya. Aprofitant aquest èxit, el de Barcelona ha muntat dos nous negocis. A Santiago de Xile hi ha la seva gran aposta, Lola by Arola, un bar de tapes en el qual reuneix alguns dels plats i begudes més típics de la gastronomia espanyola com, per exemple, sagnia, aigua de València, croquetes, pa tumaca, pop a la gallega o taula d'embotits, entre d'altres.
El seu altre projecte es troba a Mèxic. Des de fa dos anys forma part de l'elenc del restaurant Orfebre Cuina Artesana, un local ubicat a l'hotel JW Marriott Monterrey Valle, a Monterrey, on exerceix d'assessor culinari. "El meu paper en aquest projecte és el de director gastronòmic, que és coordinar els espais de l'hotel, des dels esmorzars, fins a banquets, room service, càtering, i per descomptat Orfebre, que és el que nodreix o genera les sinergies gastronòmiques amb la resta de les ofertes gastronòmiques de JW Marriott", va comentar al poc de conèixer-se el seu fitxatge.