La cuina ha trobat el seu lloc en televisió, i ha impulsat a cuiners i restaurants a tota Espanya. Karlos Arguiñano va ser un dels xefs pioners en obrir-se camí a la petita pantalla, tanmateix, el 2013 va aterrar amb èxit el primer talent xou de cuina, 'MasterChef', liderat per un jove Jordi Cruz, un veterà Pepe Rodríguez i una experta en càtering, Samantha Vallejo-Nágera.

Amb l'èxit de 'MasterChef' a TVE, Atresmedia també va provar sort amb programes de cuina de la mà d'Alberto Chicote. 'Top Xef' o 'Malson a la cuina' són els més reconeguts. D'altra banda, fins i tot l'autonòmica catalana té el seu concurs culinari capitanejat per Marc Ribas, l'espai de més èxit de TV3.

Sergi Arola es casa per sorpresa XARXES
Sergi Arola es casa per sorpresa XARXES

Sergi Arola ha aconseguit l'èxit a Xile

Però no tots els cuiners corren la mateixa sort. Va triomfar i va fracassar gairebé alhora. Es tracta de Sergi Arola qui va arribar a reunir dues estrelles Michelin. El 2017 va decidir travessar el bassal i provar sort a Xile. Poc va tardar a aparèixer en diferents espais culinaris, com 'MasterChef Xile'. També va presentar El deixeble del xef i Parrilleros Space: Els focs s'encenen.

Sergi Arola TVE CORAZON
Sergi Arola TVE CORAZON

Per primera vegada, es parlava del català pel seu èxit en cuines i a la petita pantalla, i no per les seves polèmiques, com succeïa a Espanya. Allà el seu nom era sinònim d'èxit, i aquí segueix sent de deute. Uns problemes econòmics que van començar el 2013 i que encara no ha solucionat, ja que tal com va revelar Hisenda en la seva última llista de grans deutors, Sergi Arola deu més de 985.000 euros a l'herald públic.

https://www.youtube.com/watch?v=y2vbDQH4kjk

Amb els guanys de les seves feines a Xile, Sergi Arola està fent front al deute amb Hisenda a Espanya. Aprofitant aquest èxit, el de Barcelona ha muntat dos nous negocis. A Santiago de Xile hi ha la seva gran aposta, Lola by Arola, un bar de tapes en el qual reuneix alguns dels plats i begudes més típics de la gastronomia espanyola com, per exemple, sagnia, aigua de València, croquetes, pa tumaca, pop a la gallega o taula d'embotits, entre d'altres.

El seu altre projecte es troba a Mèxic. Des de fa dos anys forma part de l'elenc del restaurant Orfebre Cuina Artesana, un local ubicat a l'hotel JW Marriott Monterrey Valle, a Monterrey, on exerceix d'assessor culinari. "El meu paper en aquest projecte és el de director gastronòmic, que és coordinar els espais de l'hotel, des dels esmorzars, fins a banquets, room service, càtering, i per descomptat Orfebre, que és el que nodreix o genera les sinergies gastronòmiques amb la resta de les ofertes gastronòmiques de JW Marriott", va comentar al poc de conèixer-se el seu fitxatge.