Eurovisió 2022 està generant, com era d'esperar, un allau de comentaris a xarxes. Tothom pendent del més mínim detall de tot el que està passant a Torí. Alguns, com Jordi Basté, comentant fil per randa les actuacions, com molts altres VIPS. Quan ha actuat Chanel Terrero, tothom al·lucinant i molts plorant, com la pròpia Chanel. Evidentment, aquest és un certamen on es veuen moltes banderes, ja sigui per part del públic enfervorit a la ciutat italiana, ja sigui per molts espectadors que les pengen a casa o fins i tot, pels mateixos participants. Aquest és el moment en que abans de començar les actuacions, tots els representants lluien les seves banderes, on poden veure també la cantant cubano-catalana portant la rojigualda:

També , però, s'ha vist una bandera molt particular. En la semifinal de fa un parell de dies ja es va veure una estelada. El pitjor malson d'Espanya i dels patrioters, aquells que sagnen pels ulls en veure aquest símbol del sobiranisme. Hemorràgies que han patit sovint en la darrera dècada, malgrat els seus intents per evitar-ho. Va passar el 2014 a Copenhaguen, tot just en acabar l'actuació del representant de Grècia. També dos anys més tard, a Estocolm. Una connexió amb el jurat del país amfitrió, Suècia, tenia com a decorat la senyera independentista movent-se per la pantalla. Una aparició ben curiosa, perquè l'organització estava molt pendent de l'exhibició de símbols nacionals. I fa dos anys, a l'edició de Miki Núñez tampoc va ser una excepció i algú va onejar la bandera durant l'assaig general previ a la final. Doncs bé, ha tornat a passar aquest 2022 a Itàlia. I no ha passat desapercebut, ni molt menys. Quan acabava l'actuació de Moldàvia, passava això.

Estelada Eurovisión 2022 RTVE.es
Estelada Eurovisió 2022 RTVE.es

L'estelada, en primer pla per a milions i milions d'europeus. I ara, aquest dissabte, ha tornat a passar quan actuava el mateix país: aquesta ha estat l'actuació de Zdob si Zdud & Advahov Brothers i Trenuletul:

I aquest el moment que ha onejat l'estelada:

estelada eurovision
TVE

 Curiosament, l'estelada s'ha vist durant l'actuació d'un país que no les té totes pel que pugui fer Rússia, que potser podria posar ara el focus en ells després d'haver envaït Ucraïna. I en un festival on tothom dona per fet que molts dels vots aniran a Ucraïna per aquesta qüestió, ha estat simptomàtic que durant l'actuació de Moldàvia s'hagi vist l'estelada.

Una tradició sensacional que irrita els hiperventilats més patriotes de les espanyes.