Tabàrnia és una de les paraules de moda dels darrers dies i un clar exemple de quan una broma arriba massa lluny. Un concepte digne de Forocoches que ha acabat convertint-se en protagonista de portades de diaris i de programes de televisió, com bé explica Iu Forn en el seu darrer article.

Una de les cadenes que més bombo li ha donat a Tabàrnia és Antena 3, concretament, Espejo Público. Tot i que aquest cop no ha estat Susanna Griso la precursora, sinó Sandra Golpe, qui normalment podem veure presentat l’informatiu del migdia. “Vostès han sentit parlar de Tabàrnia?”, amb aquesta pregunta al més pur estil de comercial a porta freda la periodista introduïa el tema, que semblava anecdòtic, però que es va convertir una tota una fantasia col·lectiva durant mig matí.

Per indagar-ne més, el programa va contactar amb Miguel Martínez, membre de plataformes pro-tabarnia, que va saludar amb un “Buenos días desde Tabarnia, España”, generant la simpatia de Golpe. Per acabar d’adobar-ho tot, connectaven amb el professor Gay de Liébana per analitzar la viabilitat d’aquest nou territori. L’economista reconeixia que el fenomen Tabàrnia l’havia agafat una mica per sorpresa i després divagar va arribar a una conclusió: “Está bien. Vamos a ver qué pasa”.

gay de liebana antena3 tabarnia

Fes click a la imatge per veure el vídeo

La conversa amb Martínez acabava fent referència a un tuit de Gabriel Rufián on el diputat d’ERC proposava Carlos Herrera, Salvador Sostres, Juan Carlos Girauta i Arcadi Espada com a governants de Tabàrnia. “Sempre que Rufián faci un tuit en contra nostra, vol dir que la iniciativa funciona”, concloïa.

Golpe no es va limitar a tractar el tema a Espejo Públco, un dia abans ja va compartir al seu compte de Twitter un article de La Razón acompanyat de les paraules “Tabarnia existe”. Una delcaració d'intencions.

Altres periodistes d’Antena 3, com Mónica Carrillo, també han fet servir aquest terme a les xarxes socials. En aquest cas, però, amb un to més humorístic.

Tot plegat, sembla un preludi del dia dels Sants Innocents. Potser sigui això.