El foraster va tenir un dels millors programes de la temporada, visitant Llívia. Increïble 27,6% d'audiència i líder destacadíssim. Però el programa va començar amb molt mal peu. Quim Masferrer: "Llívia, comarca de la Cerdanya, un enclavament nevat més enllà de la frontera. Una illa catalana envoltada de territori francès". El guió patina, Masferrer incompleix la normativa interna de TV3 i el tuit acaba d'espatllar-ho.

llivia tv3

CAPTURA LLIVIA 16

TV3

Llívia no està envoltada de França sinó de la Catalunya Nord. TV3 ho repeteix als informatius i a El temps, perquè hi obliga el Llibre d'Estil de la casa: "Les comarques franceses que pertanyen a França les anomenem Cataluna Nord o Catalunya del Nord. Són part integrant dels Països Catalans".

llibre estil

Llibre d'Estil TV3

Però Masferrer, tan sensible amb altres temes, aquí s'equivoca i en diu "territori francès". La xarxa, cosa estranya, s'enfada molt amb ell:

CAPTURA LLIVIA 04

TV3

El foraster va per terreny relliscós i patina. El problema és que el nyanyo no el pateix en Quim Masferrer sinó als seus fidelíssims espectadors. Els malpensats ho atribuiran a que la productora emet el mateix format per TVE: El paisano. I s'han embolicat. Una badada descomunal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat