Catalunya està indignada. Ferida. Fastiguejada. Farta. La duríssima sentència del procés li ha fet esclatar una vegada més, tot i que el sentiment que envaeix bona part dels ciutadans del país és ara més punyent que mai. Però si els espanyolistes, ultres i antiindependentistes més tronats es pensen que és només cosa dels seguidors dels represaliats i dels partidaris de marxar d'Espanya, s'equivoquen: la vergonya s'estén com una taca d'oli per tot l'estat. Espanyols i no 'indepes' no poden empassar-se aquest atropellament judicial i polític, i no callen: "No es justicia, es venganza"

Cristina Fallarás TV3Cristina Fallarás TV3

Aquest és el missatge que es multiplica a gran velocitat per les xarxes socials, i que encapçala la periodista Cristina Fallarás, una de les menys sospitoses de simpatitzar amb les estelades. Ara bé, no recolzar la independència no vol dir portar una bena als ulls i comprar el relat repressor dictat pel Tribunal Suprem. El que es coneix com a 'seny' o sentit comú. Un petit bàlsam tuitaire que, si bé no cura les ferides, almenys destil·la un bri d'esperança. Esperança canària, castellana, andalusa, madrilenya, aragonesa, murciana, gallega... i també catalana no independentista, com l'actriu Itziar Castro, per exemple.

Itziar Castro @itziarcastro 

Itziar Castro @itziarcastro

Veus que, com sempre, quedaran aixafades pels altaveus unionistes i l'equidistància, cert. Però per si els ultres tenien algun dubte: no estem sols. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat