Els proposem un exercici que poden fer aquest dijous. Revisin tot el que van dir, comptabilitzin les moltes vegades que es van posar les mans al cap els diferents mitjans, periodistes i polítics espanyols després que es fessin públics uns pasquins, uns cartells anònims, quatre papers mal fotocopiats que penjaven al carrer assenyalant 6 periodistes catalans, per "terroristes propers a l'IBEX 35", segons l'autor de les fotocòpies. Aquests eren Xavier Sardá, Mayka Navarro, Estefanía Molina, Xavier Rius, Laura Fàbregas i Joan Guirao. Fins i tot Pedro Sánchez ho va denunciar.

Molts, amb García Ferreras al capdavant, culpaven l'independentisme d'un fet covard i anònim. Doncs bé, comparin tot el que es va dir ahir amb el que es dirà avui sobre una altra mena de pasquí, un article abjecte i vomitiu del diari El Español posant sis cares més, d'uns altres periodistes, insultats impunement pel diari: "Comisarios, incendiarios y bufones: los siete jinetes del odio de TV3". Xim pum. Amb les cares de Vicent Sanchis, Toni Soler, Lídia Heredia, Cristina Puig, Xavier Graset i Pilar Rahola. Segur que tots els que ahir se solidaritzaven amb els periodistes assenyalats en cartells anònims, avui faran el mateix davant d'aquesta nova persecució pública. Segur.

periodistes el español

Com si fossin uns adlàters de Cayetana Álvarez de Toledo o Inés Arrimadas traient llaços grocs com unes possesses de les escales de TV3 o demanant fer fora el director de TV3, el citat mitjà va més enllà i trauria també d'altres periodistes que treballen a TVC que els fan nosa. Un assenyalament vergonyós. Parlen de los 'siete jinetes del odio' i no posen set fotos, sinó sis. Et felicito fill. Potser consideren que el setè no deu tenir dret a foto: "el director de los Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, que dimitió de su cargo por razones que nadie creyó. Menos de una semana después, Martínez ya había encontrado nuevo trabajo: director de Estrategia y Recursos Humanos de TV3". Un article repugnant i inquisitorial: "Es innumerable la cantidad de profesionales de la información y de la comedia que se han convertido, sin ningún rubor, en propagandistas de la causa separatista desde  TV3".

arrimadas heredia

TV3

toni soler i jair

TV3

L'article transpira un odi cap als citats que tomba, i no estalvien en desqualificacions: "no tiene el mínimo escrúpulo deontológico" (Sanchis), "de política de segunda fila a histriónica y avasalladora Belén Esteban del procés" (Rahola), "millonario incendiario" (Soler), "blanqueadora de Otegi" (Puig), "una tuerta en el país de los ciegos" (Heredia) o "gran reserva del radicalismo" (Grasset). Els cartellets anònims eren lamentables, però com ha dit Toni Soler en veure's al digital unionista, pel que s'escandalitzen "Crónica global, El Mundo, ABC, La Razón és d'uns paperets anònims que monopolitzen la informació. Estic acostumat a que et posin la diana al damunt. Ja sabem les regles del joc".

L'escriptora Pilar Rahola, després de llegir Marcel Mauri, també ha donat una lliçó d'enteresa, el millor que es pot fer en casos com aquests:

No cal afegir res més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat