Era un secret a veus que acabaria arribant el dia. Més en vista de tot el que ha anat passant en les últimes setmanes a l'acadèmia de la nova edició d'Operación Triunfo. Si bé els concursants ja s'havien vist interpel·lats per Noemí Galera en diverses ocasions per qüestions del dia a dia, com que no tenen cura de la neteja de l'espai o que no aprofiten el temps per assajar tant com podrien, aquesta vegada l'esbroncada —el BroncOT, com l'acoten els seguidors del programa— ha estat motivat per la seva actitud qüestionable entre companys. Tots reunits per parlar amb la directora, que ha aparegut amb un rictus seriós, encara que sense tuits impresos en mà com va fer a OT 2018

BroncOT 2023 YouTube
BroncOT 2023 YouTube
BroncOT 2023. / YouTube

Al cap i a la fi, aquest no deixa de ser un format de telerealitat tot i el vessant musical. Ara bé, poques vegades acostumen a aparèixer comportaments iracunds, crits o insults entre els participants, ja que no estem parlant pas d'un Gran Hermano. En la mateixa línia que en l'edició anterior, la de 2020, la de Gestmusic s'ha vist forçada a fer una intervenció perquè molts no estan actuant bé amb els altres. I se'ls grava, que al final és la pitjor part de cara a la imatge pública que projecten. La xarxa, que analitza el canal 24 hores al detall i implorava que s'havia de parar els peus als triunfitos més problemàtics, està d'enhorabona perquè els internautes han estat escoltats. I amb raó. Toc d'atenció i un al·legat pel respecte mutu que, d'ara endavant, veurem si ha servit d'alguna cosa o se n'obliden tan de pressa com els passa a alguns amb la lletra de les cançons.

Ha estat algunes hores abans que Noemí parlés cara a cara amb els concursants quan, a la plataforma X, s'ha publicat una informació molt forta que ara cobra sentit. Tot ha començat amb el text d'una usuària que ha posat nom a qui considera responsable del problema: "Naiara y Salma, por muy bien que cantéis (las he llegado a votar las primeras semanas) me doy cuenta de que sois unas personas horrorosas y más si estáis juntas". Podria quedar en una opinió més de les mil que es perden en la immensitat d'Internet, però la cosa no ha quedat aquí. Victoria Sunsiray, cantant i exparticipant de Tu cara no me suena todavía, ha respost a l'acusació amb un testimoni personal. "No quería ser yo la primera en decirlo porque se me hubieran echado encima, pero tuve la 'suerte' de conocer y trabajar con una de ellas, y lo de BULLY se le queda corto. Como abra yo la caja de pandora me mandan a un sicario". Boom.

Evidentment, faltava context i saber a qui es dirigia amb aquest dard enverinat. "Feísimo que no digas quién, porque si a la otra no la conoces, estás acusándola de lo mismo sin saber nada", li contestaven, la qual cosa ella ha considerat encertada i ha estat el detonant per confessar de qui es tracta. "Tienes razón. Me refiero a Naiara". La jove saragossana va ser la favorita de l'audiència en l'última gala, i, per tant, immune a la nominació del jurat. Sembla, però, que la seva marca personal es desgasta per tenir conductes que no acaben de convèncer.

No és or tot el que resplendeix. A més, fa pinta que encara no s'han pres massa seriosament l'advertència. Desastre total.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!