Aquest dijous, el Reial Madrid s'ha imposat al València en partit de Lliga al Santiago Bernabéu. Els blancs acaben la primera volta a cinc punts del Barça després de la victòria per 2 a 0 amb gols de Marco Asensio i Vinicius Jr. en un partit on no van tenir massa problemes per desfer-se del conjunt ché. Els d'Ancelotti, després d'una primera part espessota, amb el València ben tancat, van resoldre el partit en dos minuts a l'inici del segon temps, amb dues fuetades dels jugadors madridistes que van deixar resolt el partit.

327618868 887625565889143 620544428658573497 n
Vinicius Jr. / @vinijr

El brasiler va tornar a ser protagonista. No només pel seu gol, que certificava la victòria, sinó de manera involuntària, per protagonitzar la jugada del partit. Que no va ser cap gol ni cap ocasió, sinó una entrada. Un entradot, de fet, de Gabriel Paulista quan quedaven vint minuts pel final. Un creuament de cables, una escalfada de closca injustificable, una entrada perillosa, desproporcionada i vermella sense cap mena de dubte. El jugador valencianista va ser expulsat mentre Vinicius i el madridisme clamaven indignats per la duresa de la jugada. Aquesta:

La jugada no ofereix cap mena de dubtes. Una entrada lletja, amb mala intenció i que no s'hauria de permetre... Ni amb Vinicius ni amb cap altre jugador, vesteixi la samarreta que vesteixi. Però es veu que alguns, a les espanyes, quan veuen algú vestit de blanc diuen una cosa i quan el veuen de blaugrana, amb una jugada idèntica, una cosa ben diferent. Des de la caverna s'està presentant el brasiler com una mena de sant a qui cal canonitzar. Que si cacera a Vinicius que si bla, bla, bla. No deien el mateix quan un altre brasiler, un altre jugador de la banda esquerra de l'atac, un altre futbolista que té la 'Jr' al seu nom, i algú que juga semblant a l'extrem del Madrid, era l'ase dels cops i les entrades dels rivals: Neymar Jr.

ney
Neymar Jr., amb Sergio Ramos

Quedem-nos, per exemple, a la Cadena COPE. Què van dir ahir amb l'entrada de Paulista? El que s'havia de dir. David Albelda: "Me preocupa lo de Paulista, viene a decir que tiene la cabeza sin estar centrado". Santi Cañizares: "La acción que ha tenido ha sido tremenda, no la hemos entendido. Hemos intentado buscar una causa, que nunca una justificación. Y la  causa era tanbien muy pobre, un regate anterior, que vinicius ha discutido con un compañero suyo... hoy Paulista me ha transmitido que algo pasa por su cabeza que le tiene un poco distraído de todo". Tomás Guasch anava una mica més enllà i focalitzava en Vinicius: "Le pegan mucho, lo de hoy es una confirmacion de lo que venimos diciendo, una patada y otra y otra. En la pugna con el lateral, recibe porque es un tipo que encara. Le hacen faltas y le pegan, es el objetivo y lo va a ser el domingo en Mallorca. Le pegan mucho, mucho".

vini paulista
Vinicius Jr. i Paulista / La Liga

Curiosament, a la mateixa emissora no van dir el mateix quan qui va fer l'entrada criminal va ser un jugador del Madrid, Isco, i qui la rebia era un jugador del Barça, Neymar. Quan el blaugrana rebia de valent, él se lo había buscado amb el seu estil de joc, balls i celebracions. Aleshores era comprensible que els defenses rivals anessin a per ell. Només cal recordar els repugnants comentaris que es van sentir aleshores a la mateixa COPE sobre una entrada idèntica. Manolo Sanchís i Poli Rincón poc menys que volien enviar a la presó Neymar i encara lamentaven que Isco no hagués anat encara més a sac:

Lamentable. Prou d'aquesta misèria moral. Si les dues són entrades criminals, es diu, i punt. I assenyalar Neymar o Vinicius per justificar-ho, és abjecte. Però es veu que per a alguns, només s'ha de denunciar quan la víctima vesteixi de blanc.