'El Chiringuito de Jugones' és un programa que sempre dona molt a parlar. Abonat a les polèmiques del futbol, especialment del Madrid i del Barça, en aquesta ocasió el motiu ha estat un comentari desafortunat de Pedro Bravo, un dels tertulians d'ahir a la nit en el programa presentat per Josep Pedrerol.

'El Xiringuito|Paradeta', ahir MEGA
'El Chiringuito', ahir - MEGA

La polèmica ha saltat pels aires quan Bravo i el merengue Tomás Roncero estaven discutint sobre unes declaracions de Koke, jugador de l'Atlètic de Madrid, sobre Vinicius Jr. Aquest cap de setmana hi ha derbi en el Wanda Metropolitano i, tal i com arriba Vini, el més probable és que marqui almenys un gol. Preguntat sobre què pot ocórrer en el camp matalasser si el jugador brasiler marca i ho celebra amb el seu típic ball, Koke ha estat diàfan: "Hi hauria embolic segur, el més normal." Arran d'aquestes declaracions girava la disputa verbal entre Roncero i Bravo, fins al punt en el qual el segon ha explotat: "El que ha de fer Vinicius és respectar els seus companys de professió i deixar de fer el mono".

Unes paraules que no han provat gens bé a molts i que han estat titllades de racistes. El primer en plantar-li cara, abans que el vídeo es fes mundialment viral per xarxes socials, ha estat el mateix Roncero al plató de MEGA. "Perdona, un respecte. Un jugador no fa el mono: un jugador és persona", etzibava molt emprenyat Roncero. Tenia tota la raó. Pedrerol, com a bon moderador, tampoc no tardava a dir la seva sobre l'incident: "Vinicius no li falta el respecte a ningú. Ballar li surt natural. L'objectiu era interpretar les declaracions de Koke, però no escalfar els ànims. Crec que estem arribant a una situació que no és bona. Hi ha un partit de molta tensió i estem creant un ambient de crispació. Error meu". Bravo, Josep.

Twitter s'encén contra Bravo: l'acusen de racista

Al cap de pocs minuts de produir-se l'acalorada discussió, el vídeo ja corria com la pólvora per Twitter. De fet, un compte de fans de 'El Chiringuito' -programa esportiu líder en audiència- va pujar el contingut i ja acumula més de 1'6 milions de visites i supera els 2.400 tweets citats. Alguns d'ells van amb tot, sense embuts: "S'estan ofenent per un ball? A això ha arribat el futbol?", tuitejava el José. O el Harley: "Deixin d'arruïnar-ho tot, no poden dir-li als brasilers que no ballin". Fins i tot el mateix Neymar, que coneix de sobres els balls de Vini perquè els han practicat en més d'una ocasió a la Canarinha, va enviar un missatge de suport al seu company de selecció. "Baila, Vini Jr". Acumula ja 338.000 'M'Agrada'. 'El Chiringuito', una vegada més, traspassant fronteres.

Disculpes sinceres a Twitter

El protagonista de la frase i culpable que s'hagi armat un sagramental a nivell mundial, ha deixat un missatge a Twitter per concloure la polèmica: "Vull aclarir que l'expressió 'fer el mono' que he mal utilitzat per qualificar el ball de celebració dels gols que fa Vinicius el fet (sic) de manera metafòrica ('fer ximpleries'). Com la meva intenció no ha estat ofendre a ningú demano sincerament perdó. Ho sento". Bé, l'honra.