Els moviments a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han provocat la separació d'una de les parelles radiofòniques que millors resultats estaven oferint a la ràdio pública. Parlem del tàndem Òscar Fernández i Elisenda Carod, que fa només un any es van posar al capdavant de 'La Tarda de Catalunya Ràdio', rellevant en Roger de Gràcia. Una aposta que s'ha demostrat fresca, encertadíssima, forta i engrescadora. L'aventura, però, ha quedat trencada pel nomenament de Fernández com a nou cap dels informatius de la ràdio. Torna a un departament que coneix bé, ja que havia estat editor dels informatius, càrrec que va deixar de banda per conduir, juntament amb l'Elisenda, el contenidor de les tardes. 

La química entre tots dos ha estat innegable, i els llaços s'han anat enfortint cada dia que han treballat plegats. A més a més, amb la recompensa de bones dades d'audiència als EGM, les opinions dels oients i també de la pròpia confiança de la casa, que està vivint temps de canvi a la seva cúpula. Carod i Fernández apuraran fins el 31 d'octubre les seves darreres hores d'emissió, deixant una pregunta entre els fidels del seu espai: què passarà a partir de novembre? Com quedarà l'estructura del programa? EN Blau té la resposta. 

oscar fernandez
Òscar Fernández / Catalunya Ràdio

La nova destinació del copresentador podria haver provocat derivades dràstiques o sorprenents. Però Catalunya Ràdio no té cap intenció de remenar més un format que funciona, que agrada i va en clar creixement. Això vol dir que l'aposta no només es manté, si no que fins i tot la doblen. Elisenda Carod es queda al capdavant del magazín en solitari, evidentment recolzada pel gran equip que han construït durant aquest temps. La presentadora està molt feliç amb la decisió presa per Jordi Borda (director) i Santi Faro (cap de programes). Una emoció que conviu aquest dies amb els lògics nervis per començar una etapa amb tanta responsabilitat dipositada en ella, però "las ganas de fer moltes coses superen la possible pressió que pugui tenir"

Elisenda Carod a Catalunya Ràdio
Elisenda Carod / Catalunya Ràdio

Parlant d'emocions, la dupla Fernández-Carod s'ha deixat anar a les xarxes socials acomiadant de forma pública una etapa que difícilment oblidaran. La que primer va obrir foc va ser l'Elisenda, que escrivia això: "Agraeixo tantíssim el temps que hem estat junts que no us imagineu. Em matarà quan llegeixi això, però sí, tinc un crush professional amb ell perquè és extraordinàriament bo... Gràcies a la ràdio per la follia d'apostar 100% per mi". La resposta de l'Òscar, a continuació, contenint les llàgrimes: "Em faràs plorar.  Aquest dol d'una setmana es farà llarg. El plaer ha estat mutu, he après molt de tu i més que n'aprendré escoltant el que fareu tu i l'equipàs que hi ha darrere. Penseu que no m'he mort i estaré pendent de vosaltres!!" Carod remata: "No em diguis això que ara ploro jo!". I els oients amb tots dos, és clar.

Òscar Fernández y Elisenda Carod @elisendacarod
Òscar Fernández i Elisenda Carod / @elisendacarod

Sort i encerts a tots dos. El seu futur és brillant i no decebran. Això sí, que s'enyoraran n'estem ben segurs. Hi haurà noves oportunitats.