Avui és un dia molt especial per molta gent. Pels que s'hi dediquen, per descomptat, però també pels milions d'oients que té aquest mitjà que ens enamora, que ho ha fet tota la vida i que ho seguirà fent, per moltes xarxes que hi hagi, per molt que sembli que de vegades, si no hi ha imatge, res no val. Però com diria el gran Jordi Basté"la ràdio, sempre la ràdio, visca la ràdio". Els que vam créixer amb un transistor a cau d'orella al costat del coixí, els que ens enduem la ràdio a la dutxa, els que ens llevem sintonitzant alguna emissora, els que anem pel carrer escoltant què diu aquest o aquell, els que, en definitiva, estimen la ràdio, avui, dimarts 13 de febrer, és un dia molt especial. Perquè avui se celebra el Dia Mundial de la Ràdio, un mitjà absolutament meravellós. I que ho seguirà sent sempre.

A Catalunya Ràdio, com a la resta d'emissores del país, ho estan celebrant comme il faut, amb una programació especial on els oients ens hem emocionat, per exemple, quan a primera hora del matí, a El matí de Catalunya Ràdio de Ricard Ustrell hem pogut tornar a sentir un programa mític, el Minoria absoluta, amb Toni Soler, Manel Lucas, Queco Novell i Bruno Oro a l'estudi de l'emissora pública catalana.

minoria2
Queco Novell, Manel Lucas, Bruno Oro i Toni Soler / Catalunya Ràdio

Durant tot el dia hem pogut anar sentint diferents moments sensacionals. I no només això, també hem pogut veure com molts dels excel·lents professionals que hi ha a l'emissora ja tenien el cuc de la ràdio i la comunicació des de ben petits. Nens i nenes que ja tenien clar que en el futur voldrien tenir un micròfon davant i anar parlant davant seu. Periodistes, locutors i presentadors de diferents programes de la graella actual de Catalunya Ràdio que quan eren menuts ja els hi corria per les benes la màgia de les ones. Així, ha estat sensacional anar veient per exemple imatges de l'Òscar Fernández del Catalunya Migdia, o del Roger Carandell, la Marta Montaner i la Juliana Canet del Que no surti d'aquí, o el Joel Díaz i el Quim Morales de L'última hora:

Impagable també ha estat veure la meravellosa Elisenda Carod en aquesta imatge vintage, color sèpia característic dels anys 80, foto de família amb el seu pare i el seu germà i a punt ja per parlar als oients, molts anys abans de presentar La Tarda a Catalunya Ràdio.

Sensacional. Per ells, i per molts de nosaltres, cada dia és el Dia Mundial de la Ràdio. Cada dia, escoltar la ràdio és una de les millors coses que podeu fer.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!