L'obsessió de Ciutadans per retirar els llaços grocs de Catalunya té revolucionat a tothom. Els incidents es multipliquen, i la tensió és gairebé insostenible. L'última polèmica ha arribat a la manifestació convocada per Ciutadans, que tenia com a objectiu criminalitzar l'independentisme i acusar-lo de crear una "fractura social" que té com a víctimes persones com la Lidia, la dona presumptament agredida per treure llaços grocs del parc de la Ciutadella.

Tot i el lema de la manifestació, que cridava a la "convivència" i la "no violència", va ser una protesta carregada de tensió el que va desembocar en violència. Crits contra els Mossos, TV3 i el president Carles Puigdemont han estat les consignes més repetides pels concentrats. Una tensió que va acabar amb una agressió a un càmera de Telemadrid, que va ser increpat i agredit per una multitud que el van arraconar perquè creien que duia un llaç groc a la càmera (que en realitat és una adhesiu). El van acusar de ser de TV3 i va rebre quatre cops de puny.

Mani Ciutadans Lagarder Ciutadella agresions Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

L'endemà d'un fet d'aquestes característiques sempre és molt curiós veure com ho tracten les diferents cadenes de televisió. És per això que avui posem el focus en El programa del verano, que han obert l'emissió parlant sobre el tema. Han començat amb unes imatges de la manifestació gravades per un company seu que van enviar-hi, que durant tot el vídeo posava èmfasi en destacar la tensió i el mal rotllo que s'hi respirava: "La societat civil i els polítics s'han reunit per demanar que la situació torni a la normalitat. Com a totes les manifestacions més recents, han tornat a increpar els Mossos perquè ja és una constant. A més a més, ha tornat a haver-hi algú que ha perdut una cosa tan bàsica com el civisme".

Han volgut destacar que el càmera de Telemadrid no tenia cap culpa, condemnant l'agressió: "El missatger mai no acostuma a tenir la culpa, ni el company de Telemadrid ni ningú amb micròfon".

manifestació llaços  el programa de ana rosa

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Telecinco

I com sempre que parlen de Catalunya, han comptat amb la intervenció de l'omnipresent Mayka Navarro. La periodista ha contextualitzat l'agressió, quan ha explicat per què s'havia convocat la manifestació i com va anar, tot defensant TV3: "És un desastre, un malestar i una tristesa terribles perquè C's l'havia convocat amb la idea de donar suport a la veïna de Ciutat Vella increpada i agredida molt violentament quan retirava llaços. I bé, l'ambient a la mani era molt tens. I dic tristesa perquè els companys de TV3 van haver de treballar sense cubilet, aquesta part del micro que identifica el mitjà, perquè hi havia com una mena de consigna de buscar els companys de TV3".

"Ciutadans no estava gens còmode durant la manifestació perquè l'ambient era molt estrany i no tenien el públic que volien. Hi havia un grup que volia tangana, bronca i ho van aconseguir", acabava explicant. Molts teleespectadors l'han criticat, acusant-la de ser "massa partidària de TV3" i d'haver evidenciat que és favorable als independentistes, per això.

mayka navarro  el programa de ana rosa

Fes clic a la foto per veure'l / Telecinco

Ara bé, el moment més tens del reportatge ha arribat amb l'entrevista que han fet a Inés Arrimadas. Durant el programa d'avui ha estat Ana Terradillos la presentadora, qui està substituint Ana Rosa durant aquesta última part de les vacances. I ha sobtat molt, realment, el to que ha fet servir contra la dirigent del partit taronja... ja que no s'ha tallat un pèl en desacreditar-la.

Ja començava forta l'entrevista: "No li sembla un desastre que una manifestació que convoqueu acabi a cops de puny?". Arrimadas, no callava: "No vam acabar tots a cops de puny, va haver-hi un incident condemnable a un càmera que sembla que va ser agredit, i nosaltres ho vam condemnar. Va ser molt trist aquest incident perquè vam fer una manifestació en suport de la convivència i en contra de la violència".

Però la presentadora volia gresca. I és que l'ha tallat després que Arrimadas digués que havia decidit treure llaços personalment com un gest simbòlic que mostra que no criminalitzaran aquells que ho facin perquè "tenen de cara la justícia, la majoria social i el sentit comú". Primer, li ha dit que creu que aquest gest no l'havia de fer ella, sinó l'administració.

I no s'ha quedat amb la part del discurs en la qual ha criticat Sánchez per no actuar-hi al respecte, sinó que ha tornat a la seva imatge traient llaços: "Dedueixo per les seves paraules que ja no tornarà a treure llaços", començava la presentadora. I la política s'ha enfadat: "Això no és el que jo he dit. No sé si ho tornarem a fer, tant de bo que no ho haguem de fer més". Això sí, ambdues s'han anat tallant sense parar; la qual cosa ha creat un ambient molt i molt tens.

arrimadas i Ana Terradillos  el programa de ana rosa

Fes clic a la imatge per veure l'entrevista / Telecinco

Com és que han fet una entrevista tan dura a l'Arrimadas? Ha estat cosa de la presentadora?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat