El Foraster d'aquest dilluns ha estat dels més emotius que es recorden. Quim Masferrer va anar fins a Les, a la Vall d'Aran, per assistir en directe a una de les festes més especials que hi ha, la Crema deth Haro que es fa per Sant Joan, el dia més important de l'any per aquesta localitat que no arriba als 1000 habitants i on el presentador ha viscut emocionat com es crema un gran i simbòlic tronc carregat dels desitjos dels que s'apleguen durant aquella nit màgica.

Masferrer va viure una petició de mà en directe, es va emocionar amb un avi i el seu net, va fer rafting amb un madrileny sorneguer que el vacilava i va conèixer un sevillà que li va fer de mestre durant tot el programa. "Gent de Les: ets pla buna gent!", cridava eufòric el foraster en el seu comiat habitual. Una declaració d'amor als veïns aranesos que el van acollir. Amb especial atenció a aquest jove biòleg de Sevilla que va anar a Les per motius de feina ara fa dos anys, i que no només s'hi ha quedat, sinó que ha estat un exemple d'adaptar-se allà on vas, parlant i ensenyant la llengua aranesa a un Masferrer que al·lucinava:

"Cusha, Raúl, pisha, quisho, tu vas arribar aquí y te pegaste una jartá de curtura aranesa que pa qué. No només ha après la llengua, i la parla, sinó que ha après a ballar danses araneses. Mira Raúl, ole tus huevos. Com es diu: 'un fort aplaudiment', en aranès?". En Raúl no ho sabia. "Te he pillaaaaaaaooo". Els espectadors li han fet Una forta trucada de mans, que així és com es diu, i l'han elogiat a les xarxes:

Ara que Iceta està preocupat per la immersió lingüística, que algú li passi el programa d'ahir. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat