No és estrany sentir persones que opinen que tot el que passa a la televisió és mentida. I potser tenen una part de raó, tenint en compte que fins i tot hi ha programes que paguen per tenir públic. Els programes d’Ana Rosa Quintana o Susanna Griso, per exemple. Però quant cobraríeu per aplaudir les reines dels matinals a Espanya? Quants diners demanaríeu per somriure cada cop que fan entrevistes-massatge a Casado, Rivera o Abascal?

ana rosa quintana susanna griso GTRES

GTRES

El digital ‘Jaleos’ revela el misteri i publica el que paguen els programes de televisió als espectadors que seuen a les grades d’alguns platós. Ho fan, a més, menys d'una setmana després de sortir a la llum el salari de Susanna Griso. El programa de Ana Rosa i Espejo público, així com altres espais com La Sexta Noche, ofereixen diners a qui els vulgui visitar i fer de públic. Tant Quintana com Griso demanen que sigui una agència qui es faci càrrec de gestionar-ho. El sou: 8 euros per anar a veure la periodista madrilenya i 20 per anar al programa de la catalana.

ana rosa buxade

Mediaset

Té certa lògica que aquest tipus de programes paguin diners a les persones que hi van per fer de públic, sobretot perquè els demanen arribar molt aviat al matí (o marxar tard a la nit, en el cas de La Sexta Noche) i anar força mudats. Per entrar a plató i cobrar uns calerons, només tres requisits més: portar una foto de carnet, una fotocòpia del DNI i el número de la Seguretat Social.

griso cara 2

Antena 3

Tal com explica el mateix portal digital, hi ha altres programes que també paguen pel públic: El Intermedio, Supervivientes, Zapeando o Mujeres y Hombres y Viceversa, 9 euros; Pasapalabra, 10,50.

wyoming la sexta2

La Sexta

jorge javier ghduo 5

Mediaset

pablo motos peto  antena 3

Antena 3

Una decisió, la de pagar diners al públic, que contrasta amb el que fan altres programes. A Sálvame o a El Hormiguero, el públic no cobra però els inflen amb una pila de menjar. A Ahora Caigo o Boom, que es graven a Barcelona, els donen de berenar. I a TV3 tampoc no paguen mai.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat