Veure el Barça de franc a la TV fa temps que s'ha convertit en una raresa. Les cadenes de pagament s'apropien dels drets esportius i només alguns partits de la Copa del Rei es gaudeixen en obert. El Barça-Espanyol havia de ser una remuntada i l'expectació feia pensar que TV3 patiria. Al final la pública ha aguantat el cop com ha pogut. El derby va fer gairebé un 40% d'audiència repartida entre les dues cadenes en obert que el van emetre: 23,9% a Telecinco i 14,9% a GOL. Va guanyar Vasile a Roures però a l'estil Telecinco: posant anuncis en comptes de l'homenatge i comiat a Mascherano. La imatge de la cadena de Vasile va quedar malmesa però és una S.A. que cotitza a borsa. No es volen permetre més de 45 minuts sense anuncis. Encara gràcies que no van posar una promo del Deluxe a mig gol de Messi.

mascherano comiat efe

EFE

Polònia, amb un inèdit 12,5%, i Pou van perdre entre 8 i 5 punts respecte la setmana passada. Cases d'algú es queda en un 10,3% mentre el seu presentador locutava a la ràdio el partit que li ensorrava el share a la tele. I Telecinco es frega les mans amb les semifinals del Barça-València que emetrà aquesta cadena els dos propers dijous a la mateixa hora. Pou i Polònia patiran. Sempre queda veure'ls després per internet. Pels qui es van perdre el Polònia aquí podeu recuperar la imitació d'Agnès Busquets debutant com a Susanna Griso. Hilarant.

polonia tv3

(Feu clic a la foto per veure el gag)

Tota la nit va quedar afectada pel tsunami del futbol: 8 al dia es queda en un 3% pelat amb Baltasar Garzón de jutge estrella a convidat estrella. El retorn de Cuéntame es resigna amb un 10,2% i qui se la fot és Ana Pastor i el seu nostàlgic Dónde estabas entonces que cau a un irrellevant 2,5%. Qui també s'estavella i és més preocupant és Carlos Sobera. Després del futbol, els catalans van fugir en massa de Telecinco. Volverte a ver  fa un escarransit 8,4%. A Telecinco hi eren de pas. TV3 va liderar el dia malgrat el derby, amb la paradoxa que va perdre el prime time però va vèncer en altres franges del dia. Especialment potent la tarda amb un Com si fos ahir (20,7%) i un Tarda oberta (16,1%) líders sentenciats per Vicent Sanchis. Van fent amb una entrevista amb una tensió soterrada entre Vador Lladó i Pedrerol:

El magazine de Mediapro té esperances que la setmana que ve no sigui, com està anunciat, la seva última setmana. Sanchis preveu que el magazine Tot es mou d'Helena Garcia Melero comenci el 5 de febrer i a Tarda oberta no ho donen per fet. Les dues empreses audiovisuals catalanes més grans, TV3 i Mediapro, tenen un pols. Qui tindrà el braç més musculat: Sanchis o Roures?