'Sálvame' és un format que ha marcat una era a la història de la televisió, i que anirà sempre lligat al nom de Jorge Javier Vázquez, Belén Esteban o Kiko Hernández. Però hi ha altres tant o més importants sense els quals el programa no seria el mateix. I un d'ells és el seu director català, David Valldeperas. Assenyalat per l'operació Deluxe, es va convertir en objectiu número 1 de la nova direcció de Telecinco durant el desballestament de l'espai. No van acabar de tombar-lo, malgrat apartar-lo durant unes setmanes, tot i que tornaria al seu lloc de treball fins a l'últim alè del programa. Després va ser un dels escollits per provar sort a Miami de la mà de Netflix, un producte que veurà la llum el pròxim mes de novembre. Valldeperas i 'Sálvame' són la mateixa cosa... o persona. 

Ha passat prou temps des del dia que l'espai va passar a la història, un temps que ha servit per reflexionar sense presses sobre l'huracà vital, laboral i emocional que va suposar la cancel·lació. I en David està preparat per buidar el pap, cosa que ha demostrat durant una entrevista amb el creador de contingut Malbert. No s'ha tallat un pèl i ha abordat tots i cadascú dels temes que hi havia sobre la taula. El primer, el final de 'Sálvame': "Fue horroroso, un golpe de estado que ejecturon por detrás. Nos dijeron que no encajábamos, que no querían un programa gamberro. Había un interés en desprestigiarnos. Si te quieres cargar un formato longevo y de los mas vistos, lo tenían que justificar de alguna manera". Sobre la nova cadena i la seva mestressa Ana Rosa, és diàfan: "¿La línea editorial?Mira las tardes ahora". 

David deixa cleques a dojo. A l'antiga amiga Paz Padilla, per exemple: "No tengo ninguna relación ni la quiero tener. Me creía su cariño y he visto que solo era por interés. Quería un amigo en la dirección". Tampoc deixa bé Kiko Hernández: no coneix el seu nou marit, Fran Antón, bàsicament perquè no són amics. Amb Jorge Javier Vázquez la cosa és diferent: severa, però amable. "Con 'Cuentos Chinos' se ha dado cuenta que no lo tenía todo hecho". Fins i tot deixa un encàrrec a Óscar Cornejo i Adrián Madrid, els capos de 'La Fábrica de la Tele': "Si nos ofreciesen que volviera 'Sálvame', me lo tendría que pensar. Mis jefes claro que lo aceptarían, pero..." Són alguns dels destacats avançats per 'Algo pasa TV'.

David Valldeperas Instagram
David Valldeperas / Instagram

La frase més demolidora contra Telecinco, després de retreure'ls matar un programa d'èxit com el seu, és que estaria disposat a canviar de vorera sense pensar-ho gaire. El transvasament no cessa: "No descarto dar el salto a Antena 3. Me veo donde haya trabajo y me paguen bien". Tots sabem que no és una qüestió de diners, però. Tindria altres components emocionals, com la venjança. Fins i tot l'amor: la seva parella, el presentador Miquel Valls, és nou fitxatge de Susanna Griso a 'Espejo Público'. Seria una jugada mestra. Estarem atents.

David Valldeperas Algopasatv
David Valldeperas / @Algopasatv