Daniel Sancho Bronchalo, el fill de l'actor Rodolfo Sancho, es troba a presó en espera de judici a Tailàndia. El jove de 29 anys va confessar haver assassinat i esquarterat a Edwin Arrieta Arteaga el passat 4 d'agost.

Què ha passat amb Daniel Sancho?

Ja han transcorregut gairebé dos mesos de l'esdeveniment i encara continuen sorgint notícies sobre el cas. Després d'investigar el mòbil del xef i trobar amenaces per part del mort, la policia tailandesa està segura que va ser un assassinat premeditat, per la qual cosa les autoritats estudien demanar la pena de mort per al jove. Tanmateix, els advocats del presumpte homicida estan fent tot el possible per intentar rebaixar la condemna el màxim que puguin.

Daniel Sancho
Daniel Sancho

El jove es trobava a Tailàndia quan va saltar la notícia de la mort del metge d'origen colombià. El fill de l'actor va ser detingut per la policia i va acabar confessant l'autoria del mateix. Daniel Sancho va assegurar que és culpable però que es sentia com un ostatge d'Edwin Arrieta. Després de diversos dies retingut, el jove passava a disposició judicial en espera de la fixació de la data del judici.

El xef va ingressar a presó després de la confessió de l'assassinat. Durant els seus deu primers dies a la presó tailandesa ha estat totalment incomunicat dels seus familiars i amics, ja que l'estricte protocol covid del país asiàtic així ho exigeix, rebent únicament la visita del seu advocat a Tailàndia. Passats aquests dies, el fill de l'actor ja ha pogut accedir al règim de visites habitual.

Com és la presó de Tailàndia?

Durant 'El programa d'estiu' el periodista Jorge Luque es va encarregar d'oferir una nova exclusiva al canal Telecinco. El reporter va assegurar que ha tingut accés a unes declaracions d'un home tailandès de 43 anys, Ed, que va passar més de 1.000 dies a la presó de Koh Samui.

"Hi ha moltes llegendes sobre el que passa dins d'aquesta presó, que la gent es mor de gana, que dormen de costat perquè no hi ha espai, que els torturen, una infinitat de barbaritats," va manifestar.

Va explicar que "els que són dins de la presó, com Daniel Sancho, no poden tenir un vis a vis mai. Només poden una vegada a l'any i si reuneixen el permís adequat, però si no ho aconsegueixen no poden abraçar els seus familiars ni tenir relacions sexuals".

D'acord amb el ressenyat per Mundo Deportivo, Ed, el testimoni que va ser pres a la mateixa presó on es troba Daniel Sancho, va explicar que dins de la presó no es pot mantenir sexe amb dones.

Daniel Sancho
Daniel Sancho

"Aquí a Tailàndia no hi ha el vis a vis. No podem mantenir relacions sexuals amb algú que vingui de l'exterior. Però dins hi ha moltes 'lady boys', dones asiàtiques transgènere, amb les que de vegades es produeixen trobades d'amagat en aquesta presó", va explicar l'informant.

Respecte a l'alcohol o substàncies estupefaents, Ed va assegurar que no es poden consumir dins de la presó. I, en el cas de Daniel Sancho haurà d'aprendre thai per comunicar-se amb els seus companys de presó, perquè no molts parlen anglès.