Segueix l'escàndol del sopar de gala de 150 convidats al Casino de Madrid pel lliurament dels premis de Pedro J Ramírez. Un acte privat que el ministre de Sanitat Salvador Illa ha qualificat d'"acte institucional", mentint per justificar l'injustificable, la seva presència amb 149 VIPS més de les elits madrilenyes. Al Congreso no hi havia temps per preguntar el dimecres al govern Sánchez però un diputat de JuntsXCat ja ha inscrit la pregunta clau que deixa estabornit Illa a TV3 i el govern, en concret els ministres del PSOE que van fer el paperot: Robles, Campos i Illa.

jaume alonso cuevillas gtres

salvador illa fetsa el español GTRES

Jaume Alonso Cuevillas denuncia Salvador Illa a la festa, TV3

La pregunta és triple¿S’imposaran sancions? ¿És èticament correcte que es celebri un acte així quan s’han imposat dures restriccions a la ciutadania? ¿S’exigiran responsabilitats polítiques?. Illa ja ha negat que dimiteixi a TV3 però el tema tindrà més recorregut parlamentari. Per si de cas, l'advocat i diputat Cuevillas avisa del que es fa a l'Europa civilitzada: dimitir, com el comissari irlandès de la UE que va ser enxampat en un sopar multitudinari a un club de golf. No era un golf "institucional":

salvador illa congreso efre

Salvador Illa aquest dimecres a l'estrada, EFE

Illa ha dit que no dimitirà i ha afegit que no serà candidat a president de la Generalitat pel PSC el 14-F. Aquell dia deu tenir un lliurament de premis.