Ricard Ustrell ha entrevistat aquest dimecres Salvador Illa l'endemà que esclatés la polèmica de l'assistència del ministre de Sanitat a una festa multitudinària de lliurament dels premis d'El Español de Pedro J. Ramírez. Unes 150 persones: autoritats del govern, judicials i militars; polítics de PSOE, PP i Cs; Arrimadas, Casado i elits madrilenyes. El ministeri d'Illa exigeix no reunir-se més de 6 persones. Era molt esperada la pregunta sobre aquesta presència d'Illa en un acte que violava la prohibició.

illa ustrell TV3

Salvador Illa amb Ustrell a TV3

Es nota que Ustrell no vol incomodar el seu entrevistat i es reserva pel final la pregunta del sopar de més de un centenar de persones en ple toc de queda.  Salvador Illa: "Aquest matí al Congreso he aprofitat per dir que hi vaig anar perquè s'hi premiava a les Forces Armades per la seva participació controlant les dues onades de la pandèmia. Calia donar-los suport. Hi vaig estar el temps necessari, no vaig quedar-me al sopar. Es complien les normes de seguretat però he admès que tenen raó els ciutadans. El millor es que es compleixin les normes".

illa tv3 2

Salvador Illa i la festa de El Español, TV3

Davant la repregunta d'Ustrell demanant responsabilitats polítiques, Illa ha patinat qualificant aquest acte privat d'un mitjà privat de ser "un acte institucional" (sic). Salvador Illa: "Ja li he explicat el meu capteniment. Es complien les normatives. Jo vaig anar a un acte institucional de reconeixement a les forces armades. No era l'aniversari de la meva àvia. M'he excusat, no tinc massa més a dir". Acte institucional? No era un premi del Ministeri de Defensa a les FF.AA. Eren premis d'una empresa privada. Un error de principiant. Vídeo:

illa tv3

Ustrell emet les fotos d'Illa a la festa violant multituds i distància, TV3

Salvador Illa patina. Ha demanat perdó però en un ministre de Sanitat el que ha fet és imperdonable.