Ricard Ustrell ha entrevistat aquest dimecres Salvador Illa l'endemà que esclatés la polèmica de l'assistència del ministre de Sanitat a una festa multitudinària de lliurament dels premis d'El Español de Pedro J. Ramírez. Unes 150 persones: autoritats del govern, judicials i militars; polítics de PSOE, PP i Cs; Arrimadas, Casado i elits madrilenyes. El ministeri d'Illa exigeix no reunir-se més de 6 persones. Era molt esperada la pregunta sobre aquesta presència d'Illa en un acte que violava la prohibició.

illa ustrell TV3

Salvador Illa amb Ustrell a TV3

Es nota que Ustrell no vol incomodar el seu entrevistat i es reserva pel final la pregunta del sopar de més de un centenar de persones en ple toc de queda.  Salvador Illa: "Aquest matí al Congreso he aprofitat per dir que hi vaig anar perquè s'hi premiava a les Forces Armades per la seva participació controlant les dues onades de la pandèmia. Calia donar-los suport. Hi vaig estar el temps necessari, no vaig quedar-me al sopar. Es complien les normes de seguretat però he admès que tenen raó els ciutadans. El millor es que es compleixin les normes".

illa tv3 2

Salvador Illa i la festa de El Español, TV3

Davant la repregunta d'Ustrell demanant responsabilitats polítiques, Illa ha patinat qualificant aquest acte privat d'un mitjà privat de ser "un acte institucional" (sic). Salvador Illa: "Ja li he explicat el meu capteniment. Es complien les normatives. Jo vaig anar a un acte institucional de reconeixement a les forces armades. No era l'aniversari de la meva àvia. M'he excusat, no tinc massa més a dir". Acte institucional? No era un premi del Ministeri de Defensa a les FF.AA. Eren premis d'una empresa privada. Un error de principiant. Vídeo:

illa tv3

Ustrell emet les fotos d'Illa a la festa violant multituds i distància, TV3

Salvador Illa patina. Ha demanat perdó però en un ministre de Sanitat el que ha fet és imperdonable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat