Quan Xavier Sala-i-Martín té enfilat un polític cal ser molt hàbil perquè l'economista acostuma a piular tuits que funcionen com ganivets. Aquest dimecres hi ha dues notícies: les detencions d'independentistes per la Guàrdia Civil i el sopar de les elits madrilenyes violant tota la normativa i el sentit comú per la pandèmia. Sala-i-Martín no té por i s'hi fica en tots dos temes, que veu relacionats. Opina que les detencions es fan dimecres per desviar l'atenció de l'escàndol de dimarts: Salvador Illa i la festa de 150 VIPS.

xavier sala i martin TV3

Xavier Sala-i-Martín a TV3

Salvador Illa a mesura que s'inventa noves excuses, menteix més. A TV3 li ha dit a Ustrell que el sopar i els premis de Pedro J. Ramírez eren un "acte institucional". I abans al Congrés dels diputats ha dit que anava al sopar d'El Español a acompanyar (arropar) les Forces Armades que rebien un premi. Ja hi anava la ministra de Defensa a arropar l'Exèrcit. No hi pintava res i Sala-i-Martín voldria "arropar" la seva mare que és gran però no pot sota pena de 6 mil euros de multa. Exigeix Illa que els pagui de la seva butxaca. 

salvador illa fetsa el español GTRES

Salvador Illa a la festa d'El Español, GTRES

Sala-i-Martín té mig milió de followers a twitter atents als seus arguments. I no es casa amb ningú. El tuit d'Antonio Baños, als antípodes ideològics de l'economista, és igual de contundent. Recorda com va començar la Revolució francesa: tallant caps als monarques reunits a salons com el del casino de Madrid tipus Versalles:

antonio baños

Antonio Baños mira el 1789, EFE

Això d'Illa és gros pel càrrec que té. Però que l'arbre no tapi el bosc. Casado, Margarita Robles, Arrimadas, la Fiscal General de l'Estat, el JEMAD...  les màximes autoritats judicials, polítiques i militars van anar a fer la rosca a Pedro J. Ramírez. Que això d'Illa no tapi tots els càrrecs públics de festa amb 150 persones en una sala. 6 mil euros per 150 individus són 900 mil euros. Amb aquest milió es poden tractar molts malalts de COVID.