Els propietaris de Marina Isla de Valdecañas, un complex residencial ubicat a Extremadura, han rebut molt males notícies. Durant els últims anys s'ha mantingut una batalla legal entre ecologistes i constructors i finalment, aquest dimecres, el Tribunal Suprem, ha fallat a favor dels primers. Els ecologistes sol·liciten la demolició del complex en tractar-se d'un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000 i declarat Zona d'Especial Protecció d'AUS (ZEPA). Entre tots els damnificats trobem un nom que ens resulta molt familiar. Es tracta de José María Aznar Botella, fill de l'expresident José María Aznar. Entre d'altres també trobem Beltrán Gómez-Acebo o Carlos Baute.

complex extremadura

Així és l'illa dels milionaris

El fill de l'expresident del govern va comprar diverses propietats quan el complex es trobava en construcció. Es troba ubicat entre els municipis d'El Gordo i Berrocalejo i data del 2005. Aquest complex està format per 180 vil·les de luxe amb un cost de 550.000 euros cada una. Compten amb accés al port esportiu, carril bici, sengles per als vianants, església, bars, botigues i supermercats. També inclou camp de golf, club social, instal·lacions esportives i un pantà navegable. A més d'una platja artificial amb xiringuito, piscines i un hotel de quatre estrelles amb 80 habitacions dobles.

José María Aznar acudia juntament amb la seva dona, Mónica Abascal, i els seus tres fills diverses vegades a l'any. Aprofitaven per desconnectar. Un lloc on es respira pau i intimitat, envoltats de naturalesa en un habitatge ubicat en un terreny de 800 metres quadrats.

Totes les cases del complex segueixen el mateix patró. Una sola planta, cinc habitacions i quatre banys, a més d'un porxo amb magnífiques vistes a l'embassament.

illa dels milionaris

Ja el 2020, el Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura va ordenar fer caure la part inacabada del complex per respectar la part que ja estava venuda i habitada. Representants de sis col·lectius conservacionistes (Ecologistes en Acció, Adenex, Greenpeace, WWF, SEU/Birdlife i Amics de la Terra) van recórrer al Suprem i aquest dimecres els han donat la raó. Fer caure la famosa "illa dels milionaris" costarà uns 34 milions d'euros i caldria sumar uns 215 milions d'euros en indemnitzacions.