¡El Festival d'Eurovisió Junior 2022 ja permet votar! Cada vegada queda menys per descobrir al guanyador del certamen de música infantil més famós a tot el món, i és que d'entre els 16 participants d'aquest any —amb el retorn del Regne Unit i la retirada de la competició d'Alemanya, l'Azerbaidjan, Bulgària i Rússia— que pujaran a l'escenari preparat en el Complex Karen Demirchyan d'Erevan, capital d'Armènia, només un en sortirà victoriós i amb el micròfon de vidre de la vintena edició del festival. Cal tenir en compte, però, les diferències en el sistema de votació de l'edició júnior amb la sènior i aquí te les expliquem. Aquí et detallem els passos a seguir per saber com votar gratis, online (i fins i tot per Espanya) al Festival d'Eurovisió Junior 2022 que se celebra aquest diumenge 11 de desembre.

🔴 Eurovisió Junior 2022, última hora | DIRECTE
 

🎶 Eurovisió Júnior 2022: quan és, on veure i com votar gratis
 

🎤 Qui és Carlos Higes, el representant d'Espanya en Eurovisió Júnior 2022
 

Festival d'Eurovisió Junior 2022: votar online és molt senzill

El sistema de votació de Eurovisió Junior 2022 queda intacte respecte a l'edició de París de l'any passat, combinant-se el vot d'un panell de tres experts i dos nens designats per la televisió pública de cada país participant amb les preferències del públic. Però com sempre succeeix en el júnior i a diferència del festival sènior, hi ha certs aspectes del mètode per entendre com votar que els espectadors han de tenir en compte. Una edició més, els espectadors podran participar gratuïtament de la decisió final sobre qui s'alça amb el micròfon de vidre a Erevan en aquest Eurovisió Junior 2022 a través de la pàgina web oficial del certamen. Els internautes exerciran el seu dret a vot gratis i seleccionant les seves tres candidatures favorites, existint també la possibilitat de votar per Espanya. Una vegada recollits els vots, s'ha especificat que una fórmula matemàtica mitigarà el vot de poder amb la intenció de garantir un resultat just envers els països participants durant l'emissió d'aquest 11 de desembre.

Quan i durant quant temps es podrà votar a Eurovisió Júnior 2022

Com també és habitual, els que vulguin saber com votar a Eurovisió Junior 2022 han de tenir en compte que el procés perquè el públic pugui participar de l'esdevenir de la taula de resultats es compon de dues fases diferenciades, una de prèvia a la gala del festival i una altra que es produirà l'11 de desembre, durant el transcurs d'aquesta. La primera fase perquè els televidents exerceixin el dret a vot, en la que es valorarà allò esdevingut durant els assajos i el que se sap fins ara de les cançons, s'obrirà divendres 9 de desembre a les 20 h en la pàgina web oficial del festival i es mantindrà oberta fins a les 15:59 h de diumenge, just abans que comenci l'emissió del certamen d'Eurovisió Junior 2022. Serà llavors quan es congeli el procés de votació i no es tornarà a obrir fins als 15 minuts posteriors a l'actuació de tots els països. Una vegada conclòs el temps estipulat, els vots recomptats es convertiran en el nombre de punts totals a atorgar.

😱 Així són ara els nens d''Eurojunior': de triomfar a la tele a la política i el declivi
 

L'UER vol garantir una votació transparent i segura per a Eurovisió Junior 2022

L'organització del certamen i la Unió Europea de Radiodifusió (UER) s'han implicat de nou per garantir la seguretat i transparència del procés de votació de Eurovisió Junior el 2022 per evitar la possibilitat que existeixin vots fraudulents com ha arribat a succeir en edicions anteriors i després de la polèmica de la passada edició sènior a Torí. Així doncs, i com ja és costum, l'UER tindrà la capacitat de suprimir tots aquells vots que siguin objecte de sospita de pràctiques il·lícites, així com canviar i fins i tot cancel·lar la votació online i posar en marxa un pla de contingència alternatiu en què es reiniciïn els marcadors dels participants i es mantingui la netedat del sistema que es pretén. Això podrà succeir també en el cas que es donés una error tècnic durant el transcurs de les fases de votació per garantir la continuïtat del procés.