El pròxim 14 de maig els eurofans tenen una cita importantíssima, marcada a foc: la gala final d'Eurovisió que es durà a terme a Torí. A mesura que la data es va acostant creix l'expectació, l'esperança, l'eufòria. Fins i tot els nervis. Cada delegació somia amb la victòria, amb sentir molt sovint allò de '12 points' durant les famoses votacions. L'espanyola, representada per la cubano-catalana Chanel Terrero, no és pas una excepció. L'obsessió no és tant emular Massiel (1968) i Salomé (1969), les úniques guanyadores de la seva història. No, aquí el primer objectiu és trencar una ratxa penosa. Des de 2015 la cosa és un drama: Edurne (21), Barei (22), Manel Navarro (26), Alfred i Amaia (23), Miki Núñez (22) i Blas Cantó (24). Tampoc és que abans la cosa anés molt millor: des de la Beth (8) el 2004, cap artista ha superat la desena posició. La Chanel té una bona oportunitat.

Com van les apostes d’Eurovisió 2022? Aquests són els 5 favorits

La qüestió és saber si el seu 'SloMo' és allò que premia el públic i jurat eurovisiu. En teoria la resposta seria sí, un tema molt ballable, contemporani, pot arreplegar vots. Les enquestes apunten alt. Una altra cosa, però, serà la realitat dels números. El que sí ha aconseguit fins el moment actual és fer molt de soroll. A l'Estat espanyol, volem dir. L'elecció com a representant al Benidorm Fest va ser un sidral de dimensions èpiques, lluitant contra Rigoberta Bandini​ i Tanxugueiras enmig d'un clima de guerra a les xarxes socials. 

Doncs bé, som a la setmana decisiva del festival, inaugurat el dia 8 en una cerimònia plena de glamur... i de moments made in Spain. La protagonista ha estat la pròpia Chanel amb una resposta només començar la roda de premsa de presentació oficial. La d'Olesa de Montserrat va advertir els periodistes que havien de tenir paciència: el seu nivell d'anglès no és per llençar coets. Sí, d'acord, la lletra de 'SloMo' està plena de paraules i expressions en anglès, però les ha cantat tantes vegades que les ha memoritzat. I ho fa bé, 'da el pego'. Ara bé, en una conversa normal necessita una mica de temps. Fins i tot ajuda. 

Chanel inaguración Eurovisión GTRES
Chanel Terrero a la inauguració del festival d'Eurovisió / GTRES

El cas és que quan la Chanel advertia que tenia alguns problemes amb la llengua de Shakespeare, el presentador de la roda de premsa va pensar que la cosa no seria tan greu com per no poder dialogar amb ella. Va llegir la pregunta sobre les diferències entre la seva actuació al Benidorm Fest i a la gala final del concurs, en la que canviarà d'escenari, i la reacció de la Chanel va ser emetre un "ahhhhh" molt llarg, seguit d'un silenci revelador i una frase demolidora i molt cañí: "¿Ca'preguntao?". Els seus ballarins i col·laboradors es pixaven de riure. 

Chanel rueda prensa Youtube
La Chanel a la roda de premsa / Youtube

Hem de dir que tot va ser producte dels nervis i de la inexperiència, perquè defensar-se es defensa i prou bé. Però vaja, que com a gag costumista li ha sortit 'niquelao'.