Dissabte a la nit 29 de gener es va celebrar a València, a la ciutat de Benidorm, el Benidorm Fest. Un concurs de música que ha arrasat en audiència i ha servit per elegir la pròxima cantant que representarà Espanya al festival d'Eurovisió, que se celebrarà a Torí, Itàlia, el proper mes de maig. Malgrat que la catalana de Barcelona, Rigoberta Bandini, el nom real del qual és Paula Ribó, s'alçava com la clara guanyadora; al final va acabar aconseguint la victòria l'actriu, ballarina i cantant Chanel Terrero, nascuda a Cuba però criada a Catalunya. Concretament a Olesa de Montserrat.

De fet, durant tot el temps que van durar les votacions, cada vegada que l'artista Chanel rebia punts per la seva cançó SloMo, no parava de dir en català el molt que estima els seus avis. "Avi, àvia, us estimo" repetia una vegada i una altra la cubana amb ànima catalana. Un idioma, el català, que comparteix amb la cantant Rigoberta Bandini. Motiu pel qual les dues, una vegada acabat el festival, es van fondre en una forta abraçada. Un especial i emotiu moment entre les dues que s'ha tornat viral, concretament, per una frase que es van dir. Foto del moment quan la cantant cubana es va alçar com la guanyadora amb un total de 96 punts:

Benidrom Fest Eurovisió Chanel - EFE

La cantant Chanel guanya el 'Benidorm Fest' / EFE

Una vegada es van apagar les càmeres del Benidorm Fest, els concursants van sortir del Palau d'Esports de la ciutat, convertit en plató, i van atendre tots els mitjans de comunicació allà presents. Abans, però, les abraçades i felicitacions van ser una constant, deixant clar que entre tots els participants i Chanel, la guanyadora, no hi ha competitivitat ni rivalitat que existeixi. Tot al contrari. Una bona sintonia que es pot apreciar perfectament en un vídeo que el periodista i reporter de Televisió Espanyola, Fede Arias, va gravar amb el seu telèfon mòbil.

Vídeo que dura poc més de deu segons, que va compartir en el seu compte de Twitter durant la matinada del diumenge 30 de gener i que no para de rebre visualitzacions, més de 49.000, i comentaris. En ell es pot veure com Rigoberta Bandini i Chanel es fonen en una gran abraçada i es donen les mans. També es xiuxiuegen alguna cosa a l'orella, que no es pot escoltar gaire bé. Abans d'acomiadar-se, l'artista cubana de trenta anys diu una última cosa a la de Barcelona. Una frase en català que s'ha tornat viral. Parlem d'això:

"Fem una calçotada". Aquestes són les tres paraules, una, dos i tres que Chanel, demostrant el seu amor per Catalunya, i la seva gastronomia, diu a Rigoberta Bandini. I és que precisament durant els mesos de gener, febrer i març és l'època per excel·lència en la qual es mengen més calçots i se celebren més calçotadas. Un menjar entre Chanel i Rigoberta que, d'acabar produint-se, segur està marcada per la música i el bon ritme. Tot i que d'ara endavant la cantant de SloMo segur tindrà una agenda del més apretada, ja que li esperen durs mesos de molts assajos i intens treball per preparar la seva actuació per al festival d'Eurovisió, el proper 14 de maig.

Una actuació amb què Chanel, segons ha assegurat, vol que a la gent, només veure-la, li "exploti el cap". I és que l'artista es mou com ningú a sobre de l'escenari. Una actuació amb què Chanel també vol tornar a posicionar Espanya a dalt de tot del pòdium, després de molts anys quedant en els últims llocs. Aconseguirà Chanel la victòria? O es repetirà la mateixa història de cada any i quedarà primera per la cua? Sigui quin sigui el resultat, amb una bona calçotada i salsa romesco, tot passa millor.