Un dels aspectes més espinosos que alguns volen legislar a Espanya és el dels ventres de lloguer. Ara estan expressament prohibits però alguns sectors malden per legalitzar-los. Ni amb el nom es posen d'acord els partits. Els favorables, com Ciutadans, en diuen "maternitat subrogada". Cantants famosos com Miguel Poveda, que té de representant la nòvia d'Albert Rivera, han recorregut a aquestes mares que cedeixen el seu úter per gestar el seu fill. Parelles heterosexuals, parelles homosexuals o homosexuals en solitari hi recorren a l'estranger. El debat de si és legítim pagar a una senyora, habitualment en risc d'exclusió a països pobres, per gestar es produeix també a la TV. Espejo público ho ha abordat amb una política del PP i un simpatitzant de Ciutadans: Celia Villalobos i Albert Castillón. El resultat és de barra de bar:

Com si fos la campanya electoral andalusa, les dues dretes s'arrenquen els ulls. Villalobos ja no pot gestar i Castillón tampoc, però se les tenien fins al punt que Villalobos s'ha creuat tot el plató enfurismada per posar-se a un pam del copresentador de Susanna Griso i cridar-lo: "Yo los sigo llamando ‘vientres de alquiler' porque lo que están haciendo es abusar... ¡Abusar!". Albert Castillón respon: "Pero no os metáis con la vida. ¿Quiénes somos nosotros para decir quién quiere tener hijos? ¿Por qué condenáis a esta mujer que no puede tener ni adoptar?" i Villalobos diu menos lobos: "Que mujeres que sean capaces de hacer ganar dinero a una serie de señores que son una pandilla de sinvergüenzas a cambio de seguir en la pobreza y la marginación, ¡no!" . Castillón l'adverteix: "No me amenaces pero ven". I miss Candy Crush admet "Perdona por haberme levantao".

celia villalobos gtres

GTRES

albert castillon ACN

ACN

Regular o no els ventres de lloguer? Els que dubten ho tenen fàcil: mirar quin partit defensa que es pagui a una dona per portar un fill que vendrà després del part a un mòdic preu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat