Ja en plena campanya electoral, les entrevistes i els debats als diferents candidats comencen a proliferar a les diferents cadenes de televisió com a bolets. A Todo es mentira de Cuatro, ja van fer un primer debat. A Antena 3, el dia de Sant Jordi, hi aniran els pals de paller a llançar-se els plats pel cap. A TV3, a Els matins, van donar el tret de sortida amb una entrevista a la candidata de Cs a les generals per Barcelona, Inés Arrimadas.

arrimadas matins

TV3

Lídia Heredia li va aturar els peus a la seva habitual actitud supèrbia amb TV3, amb amenaces de 155 incloses i noves denúncies per incitació a l'odi. La periodista de Badalona, una de les professionals més paradigmàtiques que hi ha a TVC, li va deixar anar un "El públic ja mira la tele" subtil, com dient-li a la política taronja que per molt que ella s'ompli la boca parlant d'odi, l'espectador no és tonto i sap el que veu. Veurem qui més va passant els propers dies pel plató d'Els matins. El que pot passar, per cert, algun d'aquests dies, és que sentim a TV3 una entrevista en castellà de Lídia Heredia a una candidata, en aquest cas, la cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions, Cayetana Álvarez de Toledo.  Després de posar-se tràgica amb la Griso dient que "sentí presión contra un muro de hormigón" quan va anar a la UAB i la van escridassar mentre ella i els seus companys saludaven a la seva manera als que ho feien, veurem què li explica a Heredia quan vagi al matinal de TV3.

salutació feixista acompanyant Cayetana Alvarez UAB

Twitter

Aquest dissabte al Via lliure de RAC1, Xavier Bundó ha entrevistat el director de TVC, Vicent Sanchis: "Sobre la petició del PP a fer l'entrevista en castellà als Matins, em consta que és així. I de nou aplicarem el llibre d'estil, si s'expressa millor en castellà, se li farà en castellà". Sanchis argumenta que els populars han fet una petició perquè l'entrevista que li facin al programa conduït per Lídia Heredia sigui en castellà, justificant que el llibre d'estil de la casa que regula la informació diu que si l'entrevistat s'expressa millor en castellà i no entén bé el català, i ho demana, se li ha de fer en castellà, "mentre que en un debat ha d'haver-hi traducció simultània", per no fer canviar l'idioma preferent a la resta de debatents.

El proper dia 24 hi haurà un debat moderat pel mateix Sanchís a TV3, amb Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Jaume Asens (Unides Podem), Meritxell Batet (PSC), Inés Arrimadas (Ciutadans) i la mateixa Cayetana Álvarez de Toledo (PP). Aquí sí es farà servir traducció simultània. No així -potser- en una entrevista personalitzada. Sanchis revela que abans que es faci l'entrevista el que s'acostuma a fer, a les portes del plató, és parlar abans i preguntar si entén bé el català, perquè no hi hagi aquest moment al començar l'emissió en directe. Amb Xavier Grasset se li va fer en català. "Però si ella abans diu que no, li haurem de fer en castellà. Pot ser que per sentir-se més segura, tot i que el pugui entendre, ho demani. Això ja depén de la seva voluntat, per si se sent més nerviosa o insegura".

Vicent Sanchis CCMA Comissió de Control - acn

ACN

Molts usuaris desconfien de la voluntat de Cayetana Álvarez de Toledo i ja veuen a venir que Lídia Heredia li faci una entrevista en castellà a algú que es presenta a candidata a Barcelona. El llibre d'estil de TV3 potser així ho especifica, però el llibre d'estil personal de molts espectadors no va en la mateixa línia: