Maig i juny són els dos mesos més temuts a la ràdio i a la TV, és quan als despatxos dels directors de les cadenes es prenen les decisions de cara a la temporada vinent, la 2024-25. És llei de vida, comencen uns programes i per força es cancel·len uns altres. A la CCMA, per sort, acostumen a respectar els contractes i difícilment fan fora algú a mitja temporada. El cas més sonat va ser Tarda oberta de TV3 que Vicent Sanchis va haver de cancel·lar un gener de forma precipitada per problemes econòmics. Vador Lladó i Ruth Jiménez al carrer en plena temporada. És excepcional. Però ai el maig. Comença el ball de presentadors i programes pel setembre. Els directors comencen a cridar els acomiadats al despatx. EN Blau informa en exclusiva de la primera decisió formalment presa a la CCMA i afecta Catalunya Ràdio. Un presentador estrella de la ràdio no seguirà la temporada que ve: Quim Morales.

Quim Morales, TV3
Quim Morales, TV3

Quim Morales era el director, productor i presentador del programa L'última hora, el que s'emet de 12 a 1 del migdia a Catalunya Ràdio i competeix contra els invencibles Òscar Dalmau i Òscar Andreu a La competència a RAC 1. Formalment és un programa propi, de la productora de Quim Morales anomenada Quim & Jerry. Des del punt de vista de les audiències, EGM de la ràdio, formava part d'El matí de Catalunya Ràdio. Allargant la durada d'El Matí, de 6 a 1, s'afavoria l'acumulació d'oients i l'audiència general del programa. Es va decidir fer aquest híbrid per reforçar Laura Rosel. L'anterior director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va fitxar Quim Morales el juliol de 2021 però ara, amb la incorporació de Ricard Ustrell, la fórmula híbrida de dues productores per un mateix programa ha durat un any. Segons fonts de l'emissora la decisió no està encara presa al 100% però ja s'ha informat l'equip que és molt probable que aquell programa, l'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio, canviarà de mans.

Quim Morales és un dels millors professionals de la ràdio d'humor de Catalunya. El de Badalona ha passat la majoria dels seus 48 anys d'edat davant dels micròfons. Ha treballat a totes les emissores importants de Catalunya, de la SER a Ona Catalana, de RAC 1 a la ràdio de la Generalitat. El seu gran salt el va fer assumint la segona hora del programa Minoria absoluta de Toni Soler i Queco Novell a RAC 1. Allò va acabar convertint-se en un programa propi, La Segona hora. L'emissora de Godó va decidir després posar-lo a fer el matinal de RAC 105. Dos anys després va fitxar per Catalunya Ràdio on s'hi ha estat tres temporades fent un bon programa però sempre amb la difícil missió de competir fent humor amb La competència dels Òscars. Ha fet un bon paper però li toca tornar a reinventar-se. També ha fet TV,  les tardes a la desapareguda 8tv de Godó amb el programa Catalunya directe. Ràdio, tele, humor sempre amb bon rotllo. 

Presentació nova temporada TV3 23 24 Jordi Borda catradio / Foto: Carlos Baglietto
Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio, Foto: Carlos Baglietto

Jordi Borda, el director de Catalunya Ràdio, pren la primera gran decisió per la temporada 2024-25 perseguint el líder destacat, RAC 1. Comença el temut mes de juny i els despatxos de Borda i de Sigfrid Gras a TV3 treuen fum. Comença el ball.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!