Tita Thyssen no es moca amb mitja màniga. Aquesta expressió tan catalana li escau més que ningú a la baronessa més multimilionària del país. La vídua del baró Heinrich Thyssen gestiona no només una immensa fortuna, en patrimoni, immobles i capital, sinó sobretot la col·lecció d'art privat més important d'Europa. Ara, als 81 anys, ha aconseguit el reconeixement que durant dècades li han escatimat per culpa de molts exmarits o haver saltat a la fama com a Miss Barcelona. La frivolitat de jove és compatible amb l'elegància de gran. Tita viu com una multimilionària entre Andorra i Sant Feliu de Guíxols sense escàndols, amb tres fills experts en art. El gran Borja, i una de les bessones, Sabina, van ser les dues grans absències de la festa que li va organitzar la revista Harper's Bazaar que ha triat la gran Carmen Cervera per la seva portada de maig i van aprofitar per lliurar-li un premi, el Bazaar women in Art. Però Tita Thyssen va anar-hi acompanyada de l'altra bessona, Carmen, la que tots els experts veuen com l'hereva de l'imperi Thyssen, per ràbia del gran, Borja, que no va anar-hi. Aquesta és l'elegantíssima Carmen Thyssen filla:

Tita Thyssen y su hija Carmen EFe
Tita Thyssen i la seva filla Carmen, EFE
Carmen Thyssen hija EFE
Carmen Thyssen filla, EFE
carmen thyssen filla EFE
carmen thyssen filla EFE
Tita Thyssen i la seva filla, Instagram

Carmen és a punt de fer els 18 anys aquets juliol i llueix uns ulls blaus que no van poder tapar ni les fabuloses perles que va exhibir,  amb un vestit verd i escot paraula d'honor del tot adequat per una festa de gala com la que es va celebrar aquest dilluns al Museu Thyssen de Madrid. Queda clar que aquesta noia ha arribat per situar-se a la fama, a l'star system català i sobretot a la gestió de l'imperi Thyssen, estudia art i negocis per ser l'experta que Tita està formant per succeir-la, deixant Borja al marge que es va haver d'empescar una excusa per no ser a la festa. El més absurd és que tothom va preguntar-se per què no hi era Borja i no per què no hi era Sabina, l'altra filla de Tita. La més tímida i experta en art però en el vessant no comercial sinó d'artista. Sabina és pintora i més bohèmia que la seva germana bessona, Carmen, que va sortir per als fotògrafs amb una fotogènia impecable. L'absència de Borja ja no és notícia perquè no existeix ni una sola foto dels tres germans junts. Sembla cert el rumor que Borja va fer signar la seva mare un acord per no coincidir mai en cap acte amb les seves germanes, perquè no es posi més de manifest que Borja i Sabina són idèntics i fer créixer la llegenda que les bessones són filles biològiques de Borja.  En qualsevol cas, benvinguda a les catifes vermelles. A partir d'ara quan parlem de Carmen Thyssen caldrà concretar quina, la mare o la filla, perquè la filla va eclipsar la mare.

DL u556700 023 copia
Carmen Thyssen mare i Carmen Thyssen filla, GTRES

Tita Thyssen no estava disposada a ser eclipsada lluint un collar de valor incalculable. Conté un diamant anomenat Estrella de la Pau que el baró va recuperar d'una de les seves exdones: "La batalla del Barón con su ex mujer, una modelo brasileña llamada Denise Shorto, por las joyas que él le regaló y en especial por esta impresionante y única pieza, acabó con la victoria de Heini y por la que ella recibió una suculenta suma de dinero. Con el tiempo, este solitario se convirtió en un colgante enmarcado por 102 brillantes y nueve óvalos de rubíes. Guardado en una caja fuerte de máxima seguridad, sólo salía para esas ocasiones especiales y siempre custodiado por dos guardaespaldas que la propia compañía de seguros ponía a disposición de Tita para su protección". Tita va lluir el collar amb el diamant, els 102 brillants i nou ous de robí vermell que han de custodiar dos guardaespatlles. Tot el que es mou al voltant de Tita és mític. Com ella.

Altres convidats a la festa:

b83fed7d7347175bc8a4f7796ee5f7860eed6be0w
Eugenia Martínez de Irujo i Narcís Rebollo, EFE
37115c52dafcdab41cc37fa81ba2872eea59dd98w
La model catalana Esther Cañadas, EFE
f26a0d0a44b0b0db9eba0ee2b1d1a177ffe41c16w
Alaska i Mario, EFE
7b9a6e479cf6f9cb5a6ce5a8b2bd58dbd7ebae08w
Carmen Lomana, EFE
dd85eda46bcb372ba169e3c6f5d8ec5a7dc17c76w
Luz Casal, EFE
164d3092c4a265a8965168f211de550ad76c9c96w
Nieves Álvarez, EFE

Molts famosos però tots els focus per Carmen Thyssen. Quina?, la mare o la filla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!