D'entre totes les motivacions que es poden tenir per anar a participar en un programa de la tele potser la menys comú és la de voler prendre-li el pèl als presentadors, treballadors, productora i la pròpia cadena que l'emet. I el que encara és menys habitual és que t'enxampin in fraganti. Però és clar, fer la broma una vegada té un passi. Dues, ummm. La tercera és passar-se i estàs jugant amb foc, i a la següent te la fots. I merescudament, t'ho has guanyat. Ens adrecem a un tal Jesús, si és que aquest és realment el seu nom, cosa que no ens la creurem fins que no vingui amb el carnet d'identitat i d'altres documents oficials que ho garanteixin. Un home que no va mesurar bé les seves ànsies de mofar-se de Carlos Sobera al 'First Dates', el programa de cites de Cuatro. Els seus acudits i gracietes han acabat per sempre més.

'First Dates' té quelcom magnetitzant: la desfilada de personatges curiosostotalment fora de la norma és una constant des que arranqués el dating show, allà pel 2016. Alguns d'ells són tan extrems que han provocat un efecte anestesiant en l'audiència: cada cop és més difícil que ens sorprenguin. Una situació que en el cas dels responsables dels càstings de la productora encara deu ser molt més acusada. Potser per això quan aquest senyor es posava en contacte amb ells perquè teòricament volia trobar algú especial ningú sospitava ni del seu aspecte extern, ni de dades biogràfiques delirants, ni tan sols de noms que la majoria desconeixem com Abilio. Aquesta va ser una de les seves identitats: "Abilio, jardinero, Madrid, 43 años". Qui havia de pensar malament? Doncs mira, haguessin encertat. Perquè l'Abilio, com anteriorment Pedro, David o ara en Jesús eren la mateixa persona, o millor dit, el mateix farsant. Ahir entrava al restaurant maximitzant la seva caricatura: cabellera negra, la barba tenyida de blaugrana i una veu molt peculiar d'infant. 

Farsante en First Dates otra identidad Cuatro

El farsant de 'First Dates' / Cuatro

L'impacte entre els espectadors per l'aparició d'aquest personatge era enorme. Però les cares de Sobera i els seus companys indicaven una altra cosa, tot i que ningú s'esperava el que havia de passar. Era molt més inquietant i al·lucinant sentir-lo explicant que patia de "puberfonia o falsete mutacional, una enfermedad que solo afecta a 1 de cada 300 o 400.000 personas. Me tocó la lotería. Ya me podía haber tocado la bonoloto". En Carlos li anava donant peixet, demanant-li per si això li provocava problemes per trobar parella, o fins i tot saber què en cercava: si una dona, un home, o tot alhora. En Jesús continuava amb la paròdia fins que el presentador li tallava i li deia: "Te quiero enseñar una cosa". Tots pensàvem que li ensenyaria el seu pretendent o pretendenta. I així va ser. Agafava una tauleta i li posava imatges. "Sorpresa", deia ell, sense imaginar-se el que estava a punt de veure. Havia caigut en la seva pròpia trampa.

Farsante en First Dates Carlos Sobera Cuatro

Farsante en First Dates tercera identidad Cuatro

Carlos Sobera amb el farsant de 'First Dates' / Cuatro

El que hi havia al dispositiu eren fragments del seu pas en anteriors capítols del programa. Tots ells amb looks, històries personals i identitats diferents. La seva reacció va ser instantània: "Es que soy yo". Sobera, en silenci, el mirava fixament. L'altre reia nerviós. "Estaba esperando este momento", deia amb aquella veueta impostada. Una veu que miraculosament anava canviant de registre mentre suplicava clemència, en comprovar que al basc no li feia ni punyetera gràcia: "Aunque me ría, no te estoy vacilando". Sobera​ va posar punt final a l'opereta desemmascarant en Jesús, que ja parlava normal, renyant-lo fina però contundentment: "El problema no es que nos engañes a nosotros, es que la gente que viene a citarse contigo viene a buscar el amor de verdad. Los has engañado a todos. Has jugado con el prestigio de ‘First Dates’ porque nosotros no estamos aquí para hacer tonterías. Salvo que estuvieras enfermo, no tienes ninguna justificación”. El paio va caure del núvol a l'instant, conscient del ridícul: "Yo os pido perdón y me gustaría pedirle disculpas a las personas que estuvieron aquí. No sé explicarte, lo hago por instinto”. En Carlos “Te voy a pedir que nos dejes en paz a nosotros". I al carrer.

Carlos Sobera con farsante en First Dates Cuatro

Sobera el va enviar a pastar fang / Cuatro

El que no passi a 'First Dates' no passa enlloc. Què serà el següent?