Les cites del programa 'First Dates' tenen quelcom magnetitzant. Com a històries d'amor no passaran mai a la història, però no pots deixar de mirar-les. El motiu és el càsting del dating show de Carlos Sobera a Cuatro. Algunes de les parelles són sorprenents, inimaginables i inversemblants. Tenen el mateix futur que les relacions de 'La Isla de las Tentaciones'. Però ens permeten descobrir persones i personatges al·lucinants. Per això enganxa. 

Anit la joia del capítol tenia rerefons polític: l'independentisme català va estar representat per la Kiera, una dona que fa de professora d'anglès als seus 35 anys, amant de les croquetes i que viu a Tarragona des de fa 7. Sí, pel seu nom suposaran que no ha nascut a Catalunya, cosa que no li impedeix demostrar el seu suport a la causa catalana: "Yo soy independentista de Catalunya"Sobera no podia obrir més la boca. La Kiera és natural de Hong Kong, de pare de Zimbabwe i mare de Gal·les, a banda d'altres avantpassats de diferents orígens lluny de casa nostra. Va arribar a l'Estat espanyol fa uns quants anys, i després de viure a Cantàbria, Astúries i Andalusia, va anar a petar a Tarragona. I aquí va trobar el seu lloc al món. "Me quedo en Catalunya", li va dir a la seva cita. 

Kiera, independentista catalana nacida en Hong Kong Cuatro

La Kiera, independentista catalana nascuda a Hong Kong, a 'First Dates' / Cuatro

El programa l'havia emparellat amb en Pablo, un home molt morè que viu a Benidorm i es dedica al món dels hotels. Que fessin un 'match' hagués estat un miracle digne d'estudi pel Vaticà. L'aigua i l'oli es barregen molt més que aquest tàndem. Entre d'altres coses perquè al paio Catalunya, com que no. "Son muy raros". El problema? Que parlem català. Assegura a més a més que els tractem com "forasteros". Segur que si Anna Grau​ va veure el programa estaria buscant el telèfon del concursant per fitxar-lo pel partit. La Kiera lil va replicar amb una expressió molt catalana... i en català: "Què dius!". L'atac li va caure malament i va passar al contraatac, parlant de València i el que li ha passat quan va a un restaurant local: "Si les hablas en catalán te entienden, pero siempre te responden en castellano". 

la cita de Kiera First Dates Cuatro

Pablo, la cita impossible de la Kiera a 'First Dates' / Cuatro

El tal Pablo també li va fotre un cleca impressionant a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: si Catalunya és el seu pitjor malson i el lloc al que mai no anirà a parar, és perquè "Barcelona es una ciudad muy sucia. Supersucia, supersucia. Por esto no me gusta Catalunya". Posats, però, a destacar frases cèlebres, hem de tornar a la indepe Keira, que parla sense ambages amb el seu accent gal·lès i deixa mastegots com cases de pagès: "Nunca saldría con un chico que llevara la pulserita con la bandera española". En Pablo no la portava, menys mal. I potser per això van acabar com a amics: no tindran una segona cita en la seva vida, però potser es pixen de riure fent una cervesa. O no. 

Kiera y su cita en First Dates Cuatro

Malgrat les seves enormes diferències, la Kiera i en Pablo no van acabar a bufetades / Cuatro

Diuen que els pols oposats s'atrauen. Però hi ha alguns tan extrems que son forats negres amorosos. La Kiera i en Pablo en formen un.