La falsa, artificial i terrorífica polèmica que envolta a David Broncano encara belluga. La ultradreta mediàtica l'ha convertit en una mena de dimoni malvat, capaç de fotre's de la mort d'una nena de 6 anys, atropellada a les portes del seu col·legi a Madrid. Un gag de 'La Resistencia' és l'origen d'aquest enrenou i aquest bulo: la tarda del terrible accident el programa feia una paròdia sobre els models educatius, amb tan mala fortuna que el nom del col·legi fictici on es desenvolupava el seu argument s'assemblava al centre educatiu on van produir-se els fets. Broncano i els seus parlaven del 'Hayedo de Montealto', mentre que la notícia ens remetia al 'Fomento de Montealto', un centre de marcada ideologia catòlica. Mala sort, sí, però molt pitjors les intencions dels haters, manipulant i mentint sense cap tipus d'escrúpols. 

La fal·làcia, difosa pel digital 'La Gaceta' i esbombada per extremistes il·lustres com Hermann Tertsch, eurodiputat de VOX, o per l'exdiputat de Ciudadanos Juan Carlos Girauta, va anar creant una bola de neu gegantina, alimentada amb vídeos manipulats a les xarxes socials. Més que parlar de neu, però, hauríem de fer-ho de porqueria, si volem ser educats, o directament de merda. Perdó per l'expressió, però és exactament això. 

Girauta bulo Broncano @girautaoficial

Juan Carlos Girauta escampant mentides sobre Broncano / Twitter

Broncano va haver de sortir a desmentir aquesta història tan truculenta i menyspreable, tip dels atacs de la parròquia ultra. Els va enviar a pastar fang​: "Quienes deberían avergonzarse son los manipuladores asquerosos que utilizan la muerte de una niña para sus putos fines políticos". Una ira comprensible i justificada, i que va provocar que alguns dels acusadors esborressin els seus atacs. Ara bé, el que ningú s'esperava era la reacció de la cadena, absolutament incomprensible. En comptes de posar-se al costat del seu professional, van emetre una piulada que semblava una rendició. El que més podia alegrar als agressors d'en David, vaja: "Lamentamos profundamente el tratamiento de un asunto, que conectado con la tragedia ocurrida la semana pasada a las puertas de un colegio de Madrid, ha herido extraordinariamente la sensibilidad de numerosas personas". Més tard feien un segon comunicat molt més ajustat a la realitat, però el mal ja estava fet. 

Broncano responde a Tertsch @girautaoficial

David Broncano respon indignat / Twitter

David Broncano La Resistencia Movistar+

David Broncano a 'La Resistencia' / Movistar+

El moviment de la plataforma privada no ha passat pas desapercebut, amb veus molt potents de la comunicació indignades. Per exemple, la del presentador de 'La Ventana' de la Cadena SER, el català i ex de TV3 Carles Francino. Sota el títol 'Fascismo digital' fa un discurs impecable i implacable: "Alguien con muy mala sangre colgó un montaje en Twitter donde aparecía sobreimpresa la noticia de la niña que murió atropellada a las puertas de un colegio de Madrid…y Broncando partiéndose de la risa. El montaje venía acompañado del siguiente mensaje: “Este scketch burlándose de la trágica muerte accidental de una niña en un colegio católico, además de ser vomitivo, muestra el odio atávico y desalmado de los rojos al cristianismo”. Acusa en Hermann i Girauta de "una persecución de manual por parte de la ultraderecha: eliges a alguien, lo conviertes en símbolo de una ideología…y leña al mono". Però això no és el que més el sorprèn, és clar, perquè ja sabem de quina pasta són aquests personatges. El que és escandalós és l'actitud de la tele: "Un gesto que yo, sinceramente, no alcanzo a entender -debo ser muy lerdo- Movistar ha hecho público un comunicado pidiendo disculpas “por si alguien se ha sentido ofendido”. O sea, disculpas por un bulo lanzado por otros. Definitivamente, no vamos bien".

carles francino TV3

Carles Francino / TV3

Els ultres estan guanyant la partida. Serà que Movistar+ aprecia més els calerons dels seus abonats ultres que la dignitat.